Meedia avaldas esimese foto Germanwingsi õnnetuslennuki kaptenist Patrick Sondheimerist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Germanwingsi lennuk
Germanwingsi lennuk Foto: SCANPIX

Saksamaal odavlennufirma Germanwings peakorteris Kölnis tehti lennuõnnetuses hukkunud pardatöötajate mälestuseks memoriaal, milles on nende pildid.

Meedia sai esmakordselt näha, milline nägi välja Airbus A320 kapten Patrick Sondheimer, edastab Daily Mail.

Kapteni, stjuardesside ja stjuuardite piltide seas on ka õnnetuse põhjustajaks peetava kaaspiloodi Andreas Lubitzi pilt.

Lennuõnnetus leidis aset 24. märtsil kui Germanwingsi lennuk oli teel Hispaaniast Barcelonast Saksamaale Düsseldorfi. Õnnetuses kaotas elu 150 inimest, kaasa arvatud kaaspiloot Lubitz.

Uurimis käigus ilmnes, et Lubitz kasutas internetis pseudonüümi Skydevil (Taevakurat) otsides internetist erinevat materjali enesetappude kohta ja suheldes sotsiaalmeedias.

36-aastane kahe lapse isa Sondheimer püüdis pärast tualeti külastamist kokpitti tagasi pääseda, kuid Lubitz takistas teda. Kapten olevat püüdnud kirvega kokpiti ust maha lüüa.

Prantsuse ja Saksa võimud teatasid, et Sondheimer püüdis viie  minuti jooksul enne saatuslikku lennuki kokkupõrget mäega kokpiti ust lahti saada.

Kapteni ema ja veel paljud inimesed peavad Sondheimerit kangelaseks.

Natuke enne õnnetust esitas Sondheimer ülemustele avalduse, et ta saaks teha lühemaid lende, kuna ta soovis olla rohkem koos oma perekonnaga. Lennukapteni peres kasvavad kuueaastane tütar ja kolmeaastane poeg.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles