Rootslaste väitel leidsid nad pärast lennu MH370 kadumist hunniku jalatseid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlinesi kadunud lennu MH370 mälestuplakat Kuala Lumpuri lennujaamas
Malaysia Airlinesi kadunud lennu MH370 mälestuplakat Kuala Lumpuri lennujaamas Foto: SCANPIX

Rootsi väljaanne Expressen kirjutab rootslastest paarist, kes oli aasta tagasi märtsis Maldiividel puhkusel ajal, mil kadus Malaysia Airlinesi lend MH370.

57-aastane Thomas von Arnold ja 58-aastane Annette von Arnold leidsid enda sõnul nädal pärast lennuki kadumist rannalt suure hulga jalatseid.

Maldiivid on saareriik India ookeanis, koosnedes 1192 saarest, millest umbes 200 on asustatud.

«Vesi oli rannale uhtunud suures koguses erinevaid jalatseid. Lisaks oli ka lennukites antavaid mahlade pakendeid,» väitis rootslanna.

Thomas von Arnold kinnitas, et tema ja ta naine olid hommikusel jalutuskäigul, kui neile see kummaline asi silma jäi.

«See oli väga kummaline. Rannal oli nii laste, naiste kui meeste jalatseid, kaasa arvatud spordijalatseid. Me ei lugenud neid kokku, kuid neid võis olla umbes 50 paari. Samuti oli mahlapakendeid, selliseid väikseid, milliseid antakse lennukites. Teatasime leiust hotelli töötajatele, kuid need vaid kehitasid õlgu,» teatas mees.

Rootslane lisas, et kahjuks ei võtnud ta jalutuskäigule kaamerat kaasa, muidu oleks ta saanud leiust pilte teha. Kui nad sama päeva õhtul tagasi läksid, et nähtut jäädvustada, oli keegi rannal vedelenud jalatsid jõudnud ära koristada.

Kuala Lumpurist Pekingisse teel olnud Malaysia Airlinesi lend MH370 kadus 8. märtsil 2014 pardal 239 inimest. Lennukit on otsiti nii India ookeanist kui lähedal asuvatest riikidest, kuid tulutult.

Malaisia transpordiministri Liow Tiongi sõnul kestavad otsingud kuni mai lõpuni ning kui siis ei ole midagi leitud, arutatakse, kas jätkata otsinguid või mitte.

Annette von Arnoldi sõnul saatis ta hiljuti Malaisia transpordiministeeriumile e-kirja, milles teatas puhkuse ajal leitud jalatsitest, kuid talle ei ole sealt vastust saadetud.

Austraalia Curtini ülikooli uurijad tõdesid oma raportis, et India ookeani piirkonnas, mille kohal lennates kadunud lennukil võis kütus otsa lõppeda, oli kadumispäeval kuulda valju müra.

Müra olevat olnud kõige valjemalt kuulda Maldiividele kuuluval Kuda Huvadhoo saarel.

Juhtumit uurinute sõnul ei saa välja jätta võimalust, et vali heli pärines alla kukkuvast lennukist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles