10 põnevat fakti täna algavast sarjast «Troonide mäng»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Troonide mäng»
«Troonide mäng» Foto: FOX

USA filmikriitikute poolt maailmas kõige oodatuma telesarja tiitli pälvinud põnevusdraama «Troonide mäng» (Game of Thrones) viienda hooaja esimene jagu on Eestis eetris FOX kanalil juba täna, 13. aprillil kell 22.00.

Ülimenuka seriaali viies hooaeg linastub korraga 170 riigis ning Eestisse jõuab see vähem kui 24 tundi pärast maailma esilinastust. Uus hooaeg pakub hulga üllatusi – ekraanile naaseb põnev tegelane Varys ning vaatajatele tutvustatakse esmakordselt lähemalt paika, mida Oberyn Martell ja tema lähedased koduks nimetavad.

  1. Uuel hooajal on sarjas oodata üle tosina uue tegelase, kuid puuduvad Hodor ja Bran Stark.
  2. Viies hooaeg jõuab ekraanidele korraga tervelt 170 riigis.
  3. Viienda hooaja filmivõtted toimusid Iirimaal, Hispaanias ja Horvaatias.
  4. Briti kuninganna Elizabeth II külastas „Troonide mängu“ viienda hooaja võttepaika Põhja-Iirimaal Belfastis ning viitas sarjale oma 2014. aasta jõulukõnes.
  5. Sarja fännide seast leiab ka Suurbritannia peaministri David Cameroni.
  6. „Troonide mäng“ on üks edukamaid telesarju, eelnev neljas hooaeg kogus üle maailma 18,4 miljonit vaatajat, edestades „Sopranode“ neljanda hooaja vaatajate rekordit (18,2 vaatajat) ning tõustes seega HBO läbi aegade vaadatuimaks sarjaks.
  7. 2012., 2013. ja 2014. aastal oli „Troonide mäng“ enim illegaalselt alla laaditud sari, möödunud aastal laaditi sarja alla 8,1 miljonit korda BitTorrenti vahendusel.
  8. Paljud teavad, et sarja jaoks valmis spetsiaalne dothraki keel, mille loomisel osales rida keeleteadlasi, kes valisid uue keele aluseks viis maailmas juba eksisteerivat keelt, millest üks oli ka eesti keel. Küll aga üllatab paljusid fakt, et dothraki keel on täis legendaarse Monty Pythoni nalju.
  9. Suurbritannias on pandud 50 lapsele nimeks Khaleesi, mis tähendab dothraki keeles „kuninganna“. Lisaks on pandud 187 lapsele nimeks Aryas, 11-le Theons ja neljale Daenerys.

      10.Californias toimunud oksjonil müüdi 30 000 dollari eest kroon, mida sarjas   kandis kuningas Robert Baratheon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles