Video: Norra protest-farmilaul lööb Youtube`is laineid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra farmereid toetav muusikavideo
Norra farmereid toetav muusikavideo Foto: Youtube

Youtube´i uueks hitiks on Norras farminduse kohta käiv protest-muusikavideo «Norge trenger bonden» (Norra vajab farmerit).

Videol on näha noori naisi rohelistest töökombinesoonides laulmas, edastab The Local.

Tegemist on Norra põllumajandusülikooli naiskoori Pikekoret IVAR lauljatega, kes sõidavad traktoriga, toidavad lehmi ja teevad teisi farmitöid.

«Norras on paljud põlvkonnad tegelenud farmindusega, kuid nüüdsed valitsusreformid hävitavad põllumajanduse. Kas riik võiks saada uue valitsuse?» räpivad naised.

Videol on naisi näha kandmas Norra Progressi partei logo viitega põllumajandusministrile Sylvi Listhaugile, kes tahab vähendada Norra farmerite subsiidiume.

Videos on koomiline moment, milles tüdrukud viskavad tööriistad käest ja hakkavad ministrit kehastavad näitlejat põllul taga ajama.

«Elagu farmerid, Listhaug anna alla,» laulavad naiskoori naised.

Laulu üks loojatest Gina Marie Ovale sõnas, et oma lauluga tahavad nad protestida suurfarmide loomise vastu.

«Me ei soovi suurfarme. Need mõjuvad loomadele ja keskkonnale halvasti. Tahame oma lauluga toetada tavafarmereid, mitte suurfarmide pidajaid,» teatas laululooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles