Islamiriigi võitlejad vägistasid üheksa-aastase tüdruku, kes jäi rasedaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeziidist tüdruk
Jeziidist tüdruk Foto: SCANPIX

Kanada humanitaartöötaja Yousif Daoudi sõnul röövisid äärmusrühmituse Islamiriik võitlejad möödunud suvel Põhja-Iraagis tuhandeid jeziididest tüdrukuid ja naisi, kellest said džihadistide seksiorjad.

Vägistatud tüdrukute ja naiste seas on ka üheksa-aastane tüdruk, kes on olnud vähemalt kümne võitleja käes ning kes jäi rasedaks, edastab iltalehti.fi.

«Tüdruk on väga noor ja ta keha välja arenemata. Talle on ohtlik nii sünnitus kui ka keisrilõige,» teatas Daoud.

Humanitaartöötaja sõnul on üheksa-aastane laps rasedaks jäämisest šokis ning ei saa aru, mis temaga toimub. Nad püüavad last aidata, kuid võitlejad ei anna teda ära.

Selle tüdruku saatust jagab veel umbes 200 jeziidist tüdrukut ja naist.

ÜRO ja abiorganisatsioonide andmetel on Islamiriigi võitlejate käes vähemalt 4000 jeziidist tüdrukut ja naist. Umbes paarsada on pääsenud põgenema või on pered suutnud nad seksiorjusest välja osta.

Iraagis on  Islamiriigi poolt vallutatud aladelt tuhanded vähemustesse kuulujad põgenenud, kaasa arvatud jeziidid, kes elavad karmides tingimustes põgenikelaagrites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles