Eve stuudio trio lendas Londonisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Noormetsa juhitava Eve stuudio teatrikamba noored sõitsid Londonisse rahvusvahelise teatriansambli kokkusaamisele.
Eve Noormetsa juhitava Eve stuudio teatrikamba noored sõitsid Londonisse rahvusvahelise teatriansambli kokkusaamisele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eve stuudio teatrikamba noored alustasid reede õhtul sõitu Londonisse, kus nad esindavad Eestit esimesel maailma laste teatriansambli kokkusaamisel.

Suurbritannia pealinna sõitsid Tiina Tubli, Anni Rada ja Grete Glettenberg. Õpetajana läks nendega kaasa Kadri Noormets, kes on Eve stuudiost välja kasvanud.

Pärast kohale jõudmist alustasid noored proove, et saada valmis etendus, millega nad astuvad 26. septembril üles Royal Albert Halli laval.

Projekti korraldavad Theatretrain ja organisatsioon Arts by Children. Esimesena nimetatu on Inglismaa lastega suuri vaatemänge lavastanud juba 18 aastat. Sel korral võetakse kampa ligi 130 noort 26 riigist.

Ainsad Eestist

Eve stuudio juhendaja Eve Noormetsa sõnul esindavad Eestit selles ettevõtmises ainult Viljandi noored. Kuigi üritusele kutsuti igast riigist kaks poissi ja kaks tüdrukut, otsustati Eve stuudio neidudele teha erand.

«See trio on koos etendusi andnud ja vale oleks olnud neid eraldada,» selgitas Eve Noormets, kes sõidab ka ise etenduse ajaks Londoni. «Pealegi olid need tüdrukud korraldajatele teada India laste ja noorte etenduskunstide festivalilt, kus käisime 2007. aastal.»

Juhendaja lisas, et osavõtjaid valides lähtus ta ka vanusepiirangust: kokkusaamisele olid oodatud 8—14-aastased noored. «Et tegemist on teatriprojektiga, pääsesidki sinna need, kes on rohkem teatrit teinud ja sellesse tegevusse palju panustanud,» kõneles ta.

Korraldajad katavad kõik noorte Londonis viibimise kulud, viljandlaste mureks jäi vaid kohale lennata. Õpilaste sõidupiletiteks saadi toetust Eesti kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapitalilt.

Tihe programm

Eve Noormetsa sõnul seisavad tüdrukutel ees tihedad päevad. Need algavad hommikul kell pool kümme võimlemistreeninguga. Sellele järgnevad etenduse proovid, mis kestavad pärastlõunal kella kuueni.

«Õhtuti on neil rahvuslikud koosviibimised, kus eri maade osavõtjad tutvustavad oma kodukohta,» selgitas Noormets. «Meie esitlusel räägivad tüdrukud sellest, millega nendevanused noored Eestis tegelevad. Tiina Tubli, kes on lõpetanud ka Viljandi muusikakooli, esitab seal ühe trompetipala.»

Eve stuudio tegutseb Viljandi huvikoolis juba 23. aastat. Sel õppeaastal on stuudio kaheksa rühma nimekirjas 80 last ja noort. Neid õpetavad Eve Noormets ja Liisa Lilienthal.

Varem on Eve stuudio noored esindanud Eestit Soomes, Rootsis, Lätis, Saksamaal, Belgias, Hollandis ja Indias.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles