Peterburi nudistid ootavad soomlastest nudiste appi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nudistid
Nudistid Foto: SCANPIX

Venemaa Peterburi võimud plaanivad sulgeda sealse nudistide ranna, millest saab tavaline rand.

Nudistide rand on olnud populaarne alates 1960. aastatest, edastab iltasanomat.fi.

Nudismi keelamine on muutunud rahvusvaheliseks küsimuseks, kuna venelastest nudistid ootavad soomlastest nudistidelt toetust ja abi oma ranna säilitamiseks.

Venemaa vaba keha kultuuriorganisatsiooni juht Kirill Vassiljev pöördus selles küsimuses nii Soome nudistide kui keskkonnaministeeriumi poole.

Vassiljev sõnas meediale, et plaanib Peterburis korraldada meeleavalduse, kuhu venelased toovad mitu bussitäit Soome nudiste.

Vassiljev arvab, et pärast sellist väljaastumist jääb Peterburi nudistide rand alles ning nudistid saavad seal ka edaspidi võtta alasti päikest.

Soome keskkonnaministri Sanni Grahn-Laasoneni sekretäri Kristiina Tammineni sõnul ei mäleta ta, et ministrile saadetud kirjade hulgas oleks Peterburi nudistide poolt saadetud kirja olnud.

Soome nudistide seltsi juht Juha Jonsson sõnas, et ta ei ole Peterburi nudiste tabanud probleemiga kursis. Ta ei usu, et soomlastest nudistid oleksid nõus Peterburi meeleavaldusel osalema.

«Soome ja Venemaa vaheline üldpoliitiline olukord on üsna tundlik ning kui soomlased läheksid naaberriigi linna meelt avaldama, tekitaks see suuri diplomaatilisi probleeme,» teatas Jonsson.

Jonsson rõhutas, et Venemaa võib sellist meeleavaldust oma poliitika ja propaganda huvides ära kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles