Veidrad reisid meelitavad vanemaid inimesi

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Hargla Apteeker Melchiori lugu jõuab peagi mängufilmi.
Indrek Hargla Apteeker Melchiori lugu jõuab peagi mängufilmi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lisaks tavapärastele puhkusreisidele pakuvad reisibürood sõite ka vähemkülastatavatesse paikadesse, millest on eelkõige huvitatud vanem generatsioon.

Kuigi reisidiilid.ee reastas hiljuti aasta reisilinnad, mille esikolmikus olid kõige populaarsemad turistilinnad nagu London, Rooma ja New York, siis pakuvad reisibürood reise ka veidi vähem külastatavatesse ja omapärasematesse paikadesse.

Mõned pakkujad meelitavad eestlasi reisile, viies neid tuntud seriaalide võttepaikadesse. Tensi Reiside esindaja Liilika Terrase sõnul on nende Istanbuli reisid, mille jooksul külastatakse sarja «Sajandi armastus» võttepaiku, praegu juba välja müüdud. Ühtlasi külastatakse nende pakutava Šotimaa reisi jooksul populaarse seriaali «Südameasi» võttepaika Goathlandi külas. Sealses kohalikus raudteejaamas on filmitud ka Harry Potteri filme.

Germalo reisid pakub erireisi apteeker Melchiori sarja fännidele, sest Läänemere lõunarannikut mööda kulgeva reisi peateemaks on Wakenstedede apteekridünastiaga seonduv keskaegne kriminaalpõnevik. Juunis toimuvale reisile läheb kaasa ka raamatute autor Indrek Hargla, kes enda sõnul on seal rohkem ilu pärast. «Selle reisi nael ja kõige põnevam osa on kindlasti Lübeck, sest see on kindlasti Eesti ajaloo jaoks olnud tähtis linn,» sõnas ta. 

Reisifirmaga Mainedd on võimalik reisida Saksamaal asuvale Rügeni saarele. «Sõja lõpus viidi Saaremaalt hästi palju inimesi sinna saarele ja siis nad olid seal nii kaua, kui nad said tagasi koju. Väga paljud ei tulnudki sealt tagasi,» kirjeldas Mainedd reiside esindaja Maarika. Vanemad inimesed lähevad sinna tema sõnul just selle pärast, et näha, kus suur osa lapsepõlvest veedeti.

Samuti pakub Mainedd reisi teise maailmasõja ohvriterohke lahingupaika Velikije Lukisse. Sinna on maetud ka üle 5000 Eesti sõjamehe ning seepärast lähevad Maarika sõnul sinna sõnul sinna paljuski hukkunud sõjameeste lähedased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles