AC/DC trummarit ähvardab pikk vanglakaristus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AC/DC trummar Phil Rudd
AC/DC trummar Phil Rudd Foto: SCANPIX

Maailmakuulsa Austraalia rokkansambli AC/DC trummar Phil Rudd tunnistas Uus-Meremaa Tauranga kohtus, et tegi tapmisähvarduse.

Seni oli 60-aastane Rudd tapmisähvardust ning narkootiliste ainete omamist eitanud, kirjutab YLE.

Austraalia päritolu muusik arreteeriti ta praeguses elukohas Uus-Meremaal möödunud aasta novembris ning kohus lasi ta kautsjoni vastu vabadusse.

Rudd sõnas nüüd kohtus, et ta tegi tapmisähvarduse seoses frustratsiooniga, mis tal tekkis ta sooloalbumi viletsast läbilöögist.

Trummari teatel ähvardas ta tappa oma endisele töötaja ning olin nõus maksma ähvarduse täide viimise eest üle 150 000 dollari.

Meedia väite kohaselt helistas Rudd isiklikult isikule, keda ta ähvardas.

Uurijad kahtlustasid Ruddi varem palgamõrva plaanimises, kuidsellest süüdistusest loobuti asitõendite puudumisel. Kohutus loobuti ka teise tapmisähvarduse süüdistusest.

Phil Ruddi advokaat Craig Tuck sõnas, et kogu juhtumiterada sai alguse ta kliendi poolt vihahoos tehtud telefonikõnest.

Kui Uus-Meremaa kohus Ruddi tapmisähvarduses süüdi mõistab, võib teda ees oodata kuni seitsme aasta pikkune vanglakaristus. Narkootiliste ainete metamfetamiini ja marihuaana ebaseaduslik omamine võib aga lisada veel üheksa kuud vangistust.

Rudd liitus ansambliga AC/DC 1975. aastal ning lahkus kaheksa aastat hiljem. Ta saabus bändi tagasi 1994 ja on selles mänginud kuni probleemide tekkimiseni.

Ruddi asendab praegu trummarina Chris Slade.

Austraalia menubändi AC/DC asutasid 1973. aastal vennad Malcolm ja Angus Young ning bänd tegutseb seni aktiivselt. AC/DC puhul on tegemist läbi aegade kõige menukama rokk-grupiga.

AC/DC hittide hulka kuuluvad sellised palad nagu «Back in Black», «Highway to Hell» ja «Thunderstruck».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles