Tallinn Comedy Festivali välisprogramm toob raju ja fantaasiarikast huumorit

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Comedy Festival, Late Night Gimp Fight
Tallinn Comedy Festival, Late Night Gimp Fight Foto: Tallinn Comedy Festival

Juba järgmisel nädalal toimuva festivali programm on pea poole ulatuses täidetud välisesinejatega. Festivali kavas leidub midagi igale maitsele, alates klassikalisest stand-upist kuni stiilipuhta kuni terves mõistuses kahtlema paneva festivalihuumori ja provokatiivse sketšišõuni.  http://www.comedyfestival.ee

Kolmapäeval, 29. aprillil kell 18.30 annab Von Krahlis «Odessa» nime kandva etteaste comedy-gurmaanide tõeline maiuspala Joseph Morpurgo. «Morpurgo on midagi sellist, kui kokku miksida Hercule Poirot, Monty Python, Võsa-Peeter ja turvakaamera salvestused,» kirjeldab selle festivali ühte tähte välisprogrammi kokkupanija, Komeediklubi vedaja Andrus Purde. «Ta kombineerib karakterkomöödiat ja multimeediat ning lõpptulemus mõjub väga montypythonlikuna. Valisime Morpurgo kavasse selleks, et siinsele pubikule näidata ühte uut viisi, kuidas nalja teha (ja kuidas naerda).» 

Möödunud aastal sai Morpurgo nii publiku, kriitikute kui kolleegide sooja vastuvõtu osaliseks Edinburgh Fringe festivalil. Näiteks Tallinna festivalil oma šõu ja Comedian’s Comedian raadiosaatega üles astuv Stuart Goldsmith kirjeldab oma elamust «kui üht üks kõige rabavamalt fantaasiarikkamaid show’sid, mida ma 20 aasta jooksul erinevatel festivalidel üldse näinud olen».

28. aprillil kell 19 Nordea kontserdimajas toimuval Tallinn Comedy Galal ning 29. aprillil kell 22 Von Krahlis toimuval show'l nihutab comedy žanri piire raju ja skandaalne sketšikomöödia trupp Late Night Gimp Fight (LNGF)  Suurbritanniast. Kes möödunud aastal Tallinn Comedy Festivalil nende etteastet väisas, ei ole seda ilmselt unustanud. LNGF kombineerib huumori hämara poole muusika ja multimeediaga nii, nagu seda ei oska teha keegi teine. See on raju tund, kus tabusid ei tunta ja publiku kõhulihastele ei halastata. Mida on oodata seekordsest Tallinna šõust? «Viit higist meest, kes erinevates parukates, stringides ja tobedates kostüümides tund aega mööda lava ringi kakerdavad, püüdes mitte hävitada briti comedy mainet Eestis. Me võtame kaasa hulga uuski sketše ja ka mõned vanad lemmikud ning võime garanteerida, et pärast show’d ei vaata te Spidermani enam kunagi nii, nagu varem!» lubab LNGF. 

Lisaks eelpoolmainitutele leiab 28.-30. aprillini toimuva Tallinn Comedy Festivali välisprogrammist veel Zoe Lyonsi, Mitch Benni, Carey Marxi ja Stuart Goldsmithi (UK) ning Felicity Wardi (Austraalia). 

Tallinn Comedy Festivali piletid on müügil Piletilevis. 

Tallinn Comedy Festivali kodulehekülg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles