Cannes`i festivali žüriisse valiti Sienna Miller, Sophie Marceau ja Jake Gyllenhaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sienna Miller
Sienna Miller Foto: SCANPIX

Prantsusmaa Cannes´i filmifestivali korraldajad teatasid, et festivali žüriisse on valitud sellised staarid nagu Sienna Miller, Sophie Marceau ja Jake Gyllenhaal kui ka režissöör Guillermo del Toro.

Mais toimuva filmifestivali žüriisse, mida juhivad režissööridest vennad Ethan ja Joel Coen, kuuluvad veel Kanada režissöör Xavier Dolan, Hispaania näitlejanna Rossy de Palma ja Mali laulja ja lauludekirjutaja Rokia Traore, edastab The Local.

Žürii valib välja erinevate kategooriate võidufilmid, kuid ka peaauhinna, Palme d`Or (Kuldne palmioks) saava linateose. Võitjad kuulutatakse välja 24. mail toimuval lõputseremoonial.

26-aastane Dolan on Cannes`i žürii noorim liige. Ta debüütfilm «I Killed My Mother» linastus Cannes`is kui at oli 20-aastane. Möödunud aastal sai ta linateos «Mommy» Cannes`i žüriiauhindade seas kolmanda koha.

Kõmufotograafe võib enim huvitada Sienna Miller, keda varem peeti näitlemisoskuselt üsna nõrgaks, kuid ta rollid hiljutistes linateostes «Foxcatcher» ja «American Sniper» on näidanud suurt arengut.

Cannes´i žüriisse kuuluvat Rossy de Palmat peetakse Hispaania kuulsa režissööri Pedro Almodovari muusaks.

Sophie Marceau´d tuntakse väljapool Prantsusmaad eelkõige filmist «Braveheart», kus ta mängis koos Mel Gibsoniga, kuid ka James Bondi filmist «The World Is Not Enough».

Cannes´i filmifestivali korraldajad valisid festivalile filmid 1800 linateose seast.

Selle aasta festivalil on näha linateoseid, kus astuvad üles näiteks Matthew McConaughey, Naomi Watts, Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio del Toro, Cate Blanchett, Michael Caine, Jane Fonda, Rachel Weisz, Michael Fassbender, Marion Cotillard ja veel paljud teised.

Cannes`i filmifestival kestab 13. – 24. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles