Ameeriklanna ajust eemaldati embrüoloogiline kaksik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs Californias eemaldasid kirurgid naise ajust objekti, mis nende sõnul oli embrüoks jäänud kaksik.

Indianas elaval 26-aastasel  Yamini Karanamil tekkisid ootamatult uimasus ja kontsentratsioonihäired ning ta pöördus arsti poole, edastab msn.com.

Arstid uurisid ta pead ning avastasid aju mõhnkehas objekti. Opereerimisel ilmnes, et see oli teratoom, millel oli luustikku ning ka karvad.

Karanam kirjeldas ajakirjanikele oma kasvajat kui «kurja kaksikõde, kes on teda 26 aastat piinanud».

Kirurg Hrayr Shahiniani sõnul oli tegemist keerulise operatsiooniga, kuna moodustis asus sügaval ajus.

Meedia esindajate arvates ei saa naise ajus olnud moodustise kohta «kaksik» kasutada, kuid arstide kinnitusel oli struktuuri mõistes tegemist mitte välja arenenud kaksikuga ehk embrüoloogilise kaksikuga.

Arstid lisasid, et kui Karanami ei oleks opereeritud, oleks ta olukord halvenenud ning ta oleks lõpuks võinud enneaegselt surra.

Kirurgide sõnul tegid nad selle operatsiooni viisil, mis ei nõudnud kolju avamist. Uus tehnika võimaldab teha vaid kahesentimeetrise sisselõike kolju tagaossa ning sealt siis fiiberoptika abil operatsioon teha.

Tegemist on kalli operatsiooniga, mille jaoks Karanami tervisekindlustusraha ei piisanud. Ta on nüüdseks heategevuslike annetustega saanud rohkem kui 34 000 dollarit lisaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles