Eurovisioonil Soomet esindav vaimupuudega punkbänd Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) annab välja hiti-kogumiku!

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pertti Kurikan Nimipäivät - «Aina mun pitää»
Pertti Kurikan Nimipäivät - «Aina mun pitää» Foto: Youtube

«Meie bändi liikmeteks on neli keskealist vaimse puudega meest. Muusikaks on  muidugi  Soome punk» – Sami Helle, Pertti Kurikan Nimipäivät.

Foto: promo

Sel aastal oma 60-ndat aastapäeva tähistav Eurovisiooni lauluvõistlus ei ole enam endine, kui seal on rokkinud  Pertti Kurikan Nimipäivät. Nende lugu «Aina mun pitää» («Alati ma pean») on otsekohene ja iseloomuga  pooleteiseminutiline punk-lugu. Pea 200 miljoni eurooplase silme all esinedes jääb see vinge punkbänd kindlasti silma. 

PKN-ist on kiirelt saamas globaalne fenomen. Sotsiaalmeedias kiidavad bändi kuulsused alates Dead Kennedysest ja Tom Morellost kuni David Hasselhoffini. Bändi unikaalset lugu on kajastanud nii BBC News, Billboard, The Guardian, Reuters, Mirror ja MTV kui ka populaarsed lehed nagu BuzzFeed, Mic.com ja Consequence of Sound. See fenomen on palju enamat kui lihtsalt muusika – PKN lõhub piire, esitades väljakutse kõikidele eelarvamustele.

Olgugi, et Eurovisiooni lauluvõistluse esinemine on siiani suurim, pole PKN sugugi uustulnuk rahvusvahelises meelelahutusäris. Üle aastate on PKN esinenud nii Ameerikas, Inglismaal, Saksamaal, Norras, Kanadas jne. Bändi liikmeteks on neli keskealist meest, kes on koos mänginud juba 2009. aastast ning avaldanud mitu EP´d, singlit ja kogumikku. Bändi liikmeteks on kitarrist ja bändi ninamees Pertti Kurikka, laulja Kari Aalto, bassist Sami Helle ja trummar Toni Välitalo.

Bänd sai laiemale üldsusele tuntuks juba 2012. aastal läbi mitmeid auhindu (SXSW, Prix Europa) võitnud dokumentaali «The Punk Syndrome». Dokumentaal näitab PKN liikmeid naermas, nutmas, joomas, kaklemas ning armumas emotsioonide karusellil teel tippu. Oma teel ebakindlusest populaarsuseni mängivad bändiliikmed Pertti, Kari, Toni ja Sami oma muusikat tohutu uhkuse ja pungiliku hoiakuga.

PKN´i muusika juhib tähelepanu probleemidele ühiskonnas ja igapäevaelus. Nad esitavad väljakutse inimeste suhtumisele intellektuaalse puudega inimestesse ning nõuavad muutusi.

Selle aasta mais annab bänd välja uue kogumiku nimega «The Best Of Greatest Hits», mis sisaldab kõiki bändi  siiani välja tulnud lindistusi.

Vaata Pertti Kurikan Nimipäivat muusikavideot loole «Aina Mun Pitää»!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles