Eesti kinosõbrad söövad aastas üle 27 tonni popkorni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Kiired ja vihased 7 treilerist
Kaader Kiired ja vihased 7 treilerist Foto: SCANPIX

Eesti inimesed käivad iga aastaga järjest rohkem kinos ja tarbivad aina enam kinotoitu, näitab Eesti suurima kinoketi Forum Cinemas tegevusstatistika. Forum Cinemase Tallinna, Tartu ja Narva kinode külastuste arv ületas tänavu aprilli lõpus 17 miljoni piiri.

Forum Cinemas Eesti tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul on vaatamata uute kinode ja alternatiivsetele meelelahutusvõimaluste tekkele filmihuviliste arv viimaste aastatega hoopis kasvanud. «Kui Forum Cinemase algusaastatel jäi külastatavuse arv alla miljoni aastas, siis viimastel aastatel on see tõusnud juba üle 1,2 miljoni vaataja piiri,» ütles Kongo. «Erinevate meelelahutusvõimaluste lisandumine ning filmide kättesaadavaks muutumine netis ei ole kahandanud eestimaalaste huvi kino vastu.» Alates 2001. aastast tänaseni on Forum Cinemase kinokülastajate arv kokku 17 miljonit.

Kolm kõige populaarsemat filmi läbi aegade on olnud Eestis «Jää-aeg 3», «Avatar» ning «Jää-Aeg 4». Viimastel aastatel on kinoprogrammi lisandunud keskmiselt 225 uut filmi aastas.

«Võrreldes aastatetagusega on täna Eesti kinode programmid muutunud mitmekesisemaks. Meie kinodes saab ühes kuus vaadata keskeltläbi 20 uut filmi,» märkis Kristjan Kongo. «Programmi mitmekesisus on ka üks peamisi põhjuseid kino eelistamisel saalide mugavuse ja filminäitamise kvaliteedi kõrval,» lausus Kongo.

Aasta-aastalt on kasvanud ka kinokülastajate suupistete ja jookide tarbimine. Eelmise aasta jooksul müüs kinokett 750 000 liitrit valmis popkorni, milleks kulus 27 tonni popkorni terasid.

Forum Cinemas AS on Eesti suurim kinode operaator, kelle kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza, Tartus Ekraan ja Narvas kino Astri. Sel kevadel täitus Forum Cinemase 22 tegutsemisaasta, 2001. aastal avati Coca-Cola Plaza Tallinnas. Alates 2013 aasta maist kuulub Forum Cinemas Põhjamaade suurimasse kinoketti Nordic Cinema Group.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles