Uber hakkab küüti pakkuma helikopteritega

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cannes.
Cannes. Foto: SCANPIX

Taksoteenuse pakkuja Uber avab Cannes’i filmifestivali ajaks Nice-Côte d’Azur’i lennujaamast festivalile reisijatele helikopteriliini.

Sel aastal 13.-24. maini toimuva Cannes’i filmifestivali külastajad saavad kasutada Uberi helikopteriteenust, mis viib nad lennujaamast üritusele seitsme minutiga, kirjutab Nizza päevaleht Nice Matin.

Uber ühendab selleks puhuks jõud Prantsuse helikopterifirma Helipassiga, et pakkuda Uberchopperi-nimelist teenust. Lend Nice-Côte d’Azur’i lennujaamast sündmuse toimumispaika maksab 160 eurot. Uberi tavaline taksoteenus maksaks sama vahemaa läbimiseks umbes 60-80 eurot.

Kuna sündmusele on minemas umbes 125 000 inimest, võivad kiirteedele tekkida ummikud ja mööda maad võtaks reis aega umbes tunni.

Helikopteri tellimine toimub läbi Uberi mobiilirakenduse ning kopter on Helipassi juhtide sõnul kohal umbes 15 minutiga. Liinil opereerib kokku seitse kopterit ja igaüks mahutab kuni kuus reisijat. Helikopter maandub Cannes'i Vieux port'is (vana sadam).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles