Elu24 video! Leslie Da Bass rääkis varsti ilmuvast albumist, kunstist ja omapärasest stiilist

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aprillis andis muusik ja kunstnik Leslie Laasner ehk Leslie Da Bass välja esimese singli «Purjus» oma sügisel iluvalt albumilt.

Muusik Leslie Da Bass rääkis Elu24-le antud intervjuus, et singel ei anna suurt ülevaadet, mis veel nimetul albumil olema hakkab. Küll aga saab muusika olema veelgi elektroonilisem.

Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

«Singel «Purjus» ei ole joomisele õhutav lugu, seal on natukene ka sotsiaalkriitikat, ühiskonnast väike pilt ja isiklikud tunded, arvamused,» kirjeldas Leslie esiksinglit.

Album on muusiku sõnul poole peal. «Salvestasin selle juba eelmisel aastal enam-vähem valmis. Üks aasta peale eelmise albumi väljaandmist tundus aga liiga ruttu ja võtsin hoo maha ning tegelesin maalimisega,» rääkis muusik, et uus album ilmub sügisel.

«Uus album tuleb elektroonilisem, nime ja kujundust ma veel ei tea. Nii palju tean, et see tuleb eestikeelne album. Praegu on paar inglisekeelset lugu ka, mida on kahju välja jätta, tõenäoliselt sokutan kuskile.»

Sel suvel üritab Leslie Da Bass mitte väga esineda. «Olen võtnud suunaks, et ei esine Eestis rohkem kui 3-4 korda aastas,» lisas Leslie, et tema suund on sügavalt loominguline ja võiks ka vähemalt korra aastas välismaal esineda. Suvel plaanib muusik reisida ja motomatkasid teha. «Võib-olla on küll HU? koosseisuga esinemisi, aga sooloprojektiga mitte.»

Foto: Tasku Keskus

Koos kallima Ingaga käiakse ka öösiti tihti plaate mängimas. «Meil on oma kõlapilt tekkinud, mis meeldib inimestele,» lisas Leslie, et Ingaga plaatide mängimisi on küll ja veel.

Leslie Laasneri kunstinäitusi saab imetleda nii välismaal kui ka kodumaal, kõik suuremate galeriide vallutamised on veel ees.

Muusikat ja kunsti Leslie otseselt ei proovi ühendada, küll on loovust ka igapäevases töös ja ka riiete ostmises, neid ei pea otseselt kokku suruma. Just eriti muusikast on kuulda tema puhul eklektilisust. «Sellist teist lugu kui esiksingel uuel plaadil rohkem peal ei ole.»

End väljendada loominguliselt mitmest küljest ei ole Leslie sõnul midagi imetlusväärset. «Seda kulda ja karda on jagunud kõiges, juusiis seal on midagi,» lisas muusik, et need, kes tema loomingut tarbivad on ka kriitikud.

Vaata videost lisaks, kuidas on kujunenud muusiku ainulaadne stiil ja kus eelistab mees poodlemas käia!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles