Indie-superstaar Ariel Pink esineb juunis Noblessneri Valukojas

Janar Ala
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariel Pink
Ariel Pink Foto: Kuvatõmmis

Väike imemees Ariel Pink esineb Noblessneris kuueliikmelise bändiga ja seda 11.juunil.

Los Angelesi elanik Ariel Marcus Rosenberg ehk Ariel Pink on laulja, laulukirjutaja ningprodutsent, kelle looming aimab järele 70ndate ja 80ndate popmuusikat, lisades sellele omapoolseid vinte ja varjundeid. Eeskujudena on Pink nimetanud muusikailma säravaid tähti á la David Bowie, Frank Zappa, Michael Jackson, The Beach Boys ja nii edasi.

Pinki viimane täispikk plaat ilmus legendaarse Briti plaadifirma 4AD ridadest ning oli üksmöödunud aasta silmapaistvamaid ning kiidetumaid albumeid. Eesti Ekspressi kultuurilisa “Areen"tunnistas kriitikute abiga “pom pom’i” 2014. aasta parimaks plaadiks. Eestlaste lembus Pinki vastu on kohalike aastalõputabelite vahendusel juba aastaid silma paistnud - nüüd on taaskord võimalus näha Ariel Pinki koos bändiga laval.

Kui suurem osa Ariel Pinki loomingust on lo-fi kassetisahina sisse ära peidetud, siis tema liveetteasted on midagi muud - Pinki bänd koosneb professionaalsetest muusikutest, kes muusika erinevad detailid lihvituna kuulajateni toimetavad. Ekstsentrilist popstaari saadab laval kuueliikmeline taustabänd, mille liikmed on fännidele tema varasematest Tallinna show'dest kahtlemata tuttavad. Vanadele Haunted Graffiti aegsetele tegijatele - Tim Koh (basskitarr), Kenny Gilmore (klahvid) - on lisandunud sel maailmaturneel uued bändiliikmed Joe Kennedy (klahvid/ kitarr), Jorge Elbrecht (kitarr), Don Bolles (legendaarse California punk-pundi Germs trummar!) ning Shags Chamberlain (kitarr).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles