Best of BFM tudengifilmide festival toob vaatajani noorte talentide filmid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Jobs tutvustas iPod Nanot.
Steve Jobs tutvustas iPod Nanot. Foto: SCANPIX

Täna, 11. mail algab Best of BFM ehk Balti Filmi- ja Meediakooli iga-aastane tudengitööde festival, mille käigus näeb viimase aasta jooksul valminud filmikunsti- ja meediatudengite kursuse- ja diplomitöid.

«Best of BFM on justkui tibude ülelugemine. Ainult et meie teeme seda sügise asemel kevadel. See on põnev kõikidele õppejõududele, aga ka üliõpilastele. Esiteks on see tudengitele sageli esimene kokkupuude suurema publikuga ning teiseks võimalus mõõtu võtta ja teineteiselt õppida,» lausus BFM-i direktor Katrin Saks.

Filme hindab žürii, kuhu sel aastal kuuluvad dokumentaalfilmide lavastaja ja telerežissöör Peep Puks, dokumentaalfilmide režissöör Raimo Jõerand ja filmikriitik Jaan Ruus. Festivali kulminatsiooniks on reedel toimuv auhinnatseremoonia, millel žürii poolt parimaks hinnatud tööde autoritele antakse üle BOB-id ehk kohalikud tudengifilmi «Oscarid».

Foto: promo

Sel aastal saab lisaks tudengitöödele kolmapäeval kell 16.00 vaadata mängufilmi «Jobs», mis räägib Apple asutaja Steve Jobsi eluloost. Filmi kommenteerib tegevprodutsent David Taub. Best of BFM-i peakorraldaja Martin Ruusi sõnul on see tudengitele heaks võimaluseks usutleda Hollywoodi filmiprodutsenti, ühtlasi aga mõtiskleda ettevõtluse ja loomingulisuse kokkupuutepunktide üle: «Kohtumine Davidiga annab kahtlemata põneva sissevaate suure filmi produktsiooni telgitagustesse. Steve Jobs oli üks põnevamaid ja vastuolulisemaid ettevõtjaid, kelle edu aga ka tagasilöökide põhjuseks oli oma põhimõtete kompromissitu järgimine – usun, et noortele filmitegijatele pakub film ka sel teemal palju mõtlemisainet».

Balti Filmi- ja Meediakool andis 2007. aastal esimest korda üle Holy Cow nimelise parima mängufilmi auhinna. 2013. aastal nimetati iga-aastaseks tudengitööde festivaliks kasvanud sündmus ümber Best of BFM-iks, laienes hinnatavate kategooriate ring ja festivali haare. Tänavu näeb nädala jooksul üle 60 lühifilmi, sh nii mängu- dokumentaal- kui ka animafilme. Festivali kõik sündmused on publikule avatud ja tasuta.

Kavaga saate tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles