Vaata! Eesti teksabränd disainis Absoluti eripudeli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Absolut Reval Denim Guild
Absolut Reval Denim Guild Foto: promo

Loova tootearenduse poolest tuntud Absolut lasi koostöös eestimaise teksabrändiga Reval Denim Guild välja uue piiratud tiraažiga toodetud eripudeli, mis tekitab suurt elevust kollektsionääride seas üle maailma.

Üks maailma tuntumaid brände Absolut toodab vaid 1200 Reval Denim Guildi limited edition pudelit, mis jõudsid poelettidele mai alguses ning teevad eriti suurt rõõmu hea kodumaise disaini austajatele ja kollektsionääridele. Eestis disainitud ja käsitööna valminud erikujundusega pudeliümbris on meisterdatud kahevärvilisest teksakangast ning kaunistatud teatraalselt koheva kraega.

Foto: promo

 «Tegemist on esimese korraga Absoluti ajaloos, mil erikujundusega pudeliümbrise loojateks on Eesti disainerid ning eripakendid valmivad Eestis käsitööna. See liit ei ole tegelikult üllatav – Absolut on maailmas aastakümneid kunstiringkondadega koostööd teinud, ning kes olekski parem liitlane kui mitmete disainiauhindadega pärjatud ning ajatult head rätsepakunsti ja kohalike meistrite oskusi väärtustav Reval Denim Guild?» ütles Absoluti tootejuht Eveli Loorits.

Reval Denim Guildi tuumiku Sten Kariku, Joan Hinti ja Peep Vähi sõnul ilmusid Absolutile mõeldes nende kujutelma eriskummalised narrid ja veiderdajad, arlekiinid või sakste päraselt Hofnarrenid. Teravate hiireninade ja triibuliste rõivastega tegelased, kes ainsana võisid nalja visata kas või kuninga enda üle. 

Foto: promo

«See sama vabaduse maik haakub ka me kahevärviliste patenteeritud ikoonpükstega Visionary Pants. Ja nii oligi esimene link kahe maailma vahel leitud. Pudeli kaela ümber sidusime koheva krae, mida samuti kandsid nii narrid kui ka nooblid. Kahe kangaga mängimine jookseb kahtlemata meie loomingus ka edaspidi läbi, kuid üks ühele sellist käiku meilt enam kindlasti ei tule, mistõttu jääb ka Absoluti pudel ainulaadseks,» lisas Joan Hint.

Eesti fännide poolt Absoluti kollektsionääride Facebooki gruppidesse postitatud Absolut Reval Denim Guild Edition’i erikujundusega pudeli pilt tekitas elevust rahvusvaheliste kollektsionääride seas. Eveli Looritsa sõnul on erinevad Absoluti erikujundusega pudelid maailmas kuum kaup, eriti juhul, kui tegemist on nii väikese tiraaži ja riigiga, ning nende hind võib järelturul mitmekordistuda.

«Me oleme juba saanud kümneid kirju igalt poolt üle maailma sooviga seda unikaalset disainpudelit osta. Mitmed Tallinna kauplused osteti esimesel müügipäeval tootest tühjaks ja meieni on jõudnud info, et kollektsionäärid tulevad välisriikidest spetsiaalselt selle pärast Eestisse, et endale ja sõpradele see pudel soetada,» rääkis Eveli Loorits. Absolut Reval Denim Guild Edition on saadaval kõigis Selveri keti kauplustes alates mai algusest kuni kaupa jätkub.

Foto: promo

Maailma üks suuremaid alkoholibrände Absolut on läbi aastakümnete kogunud tuntust tiheda koostöö eest kunsti- ja moemaailmaga. Lisaks koostööle nimekate moeloojatega nagu Versace, Prada, Tom Ford, Gucci, Stella McCartney jne, on Absolut teinud koostööd ka Eesti moebrändiga Tallinn Dolls ning Brasiilia kuulsaima moebrändi Osklen looja, Eesti päritolu disaineri Oskar Metsavahiga, kelle käe alt tuli 2011. aastal välja Absolut Rio eripudel.

Reval Denim Guild on ellu kutsutud Sten Kariku ja Joan Hinti poolt austusest kunagiste traditsioonide ning ajatult hea rätsepakunsti vastu. Reval Denim Guild tõi kokku Eesti oma ala meistrid, kes teevad oma asja südamega ning jagavad loojate visiooni – pühenduda, luues väärtust läbi meisterliku toote, mis peaks vastu ajahambale ning kannaks endas ka lugu sellest, kust me tuleme. Nii saigi loodud maailma kõige esimene teksagild. Reval viitabki kodulinna Tallinna esialgsele nimele. Jäiga teksakanga kõrvale on gild sisse toonud ka sooja villa. Samuti tegutseb Gildi rüpes kübarakoda Guild Hattery, kus valmivad käsitsivalmistatud kaabud ja kübarad nii daamidele kui ka härradele.

Absolut Reval Denim Guild Edition from Absolut Estonia on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles