Austria postiljonid varustati koeraküpsistega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer ja koeraküpsis
Koer ja koeraküpsis Foto: Vida Press

Austria postiamet varustas postiljonid koerte rünnakute ennetamiseks koeraküpsistega.

Möödunud aastal langes 47 Austria postiljoni tööd tehes koerte hammustamise ohvriks, edastab The Local.

Austria postifirma sõlmis lemmikloomapoega lepingu, et pood varustab neid aastas kümne tonni koeraküpsistega.

Saltzburgi postiljoni Maria Stockeri sõnul on tal tööd tehes alati peotäis koeraküpsiseid taskus. Selle tõttu muutus ta oma tööpiirkonna koerte seas väga populaarseks.

«Mind tuntakse koeraomanike seas kui maiustuste mammit. Küpsiseid saavad koerad on minuga harjunud ja nad ei näe mid enam kui sissetungijat, vaid kui sõpra,» selgitas postiljon.

Austria Posti esindaja Kurt Obermann selgitas, et nüüd ei pea töötajad oma raha eest turvalisuse tagamiseks koeraküpsiseid ostma, vaid firma tagab neile vajalikud küpsised.

«Meie töötajad peavad saadetisi laiali kandma majadesse, mille juures võivad väga agressiivsed koerad olla, kes kaitsevad oma territooriumit. Tahame töötajaid koerte ootamatute rünnakute vastu kaitsta,» lisas Obermann.

Koeraomanikud kiitsid postiljonide «kaitseküpsised» heaks.

«See on suurepärane idee. Minu koerad ei ole postiljone aga kunagi rünnanud, vaid sõbraks pidanud,» lausus koeraomanik Hans Hollaus.

Teine koeraomanik Maximilian Pfeifenberger lisas, et tema koerad võivad vahel agressiivsed olla ning koeraküpsised on hea viis nad maha rahustada.

Salzburgi koeratreeneri Johanna Thurneri sõnul ei ole see klišee, et koerad aegajalt postiljone ründavad, vaid tegelik elu.

«Koera jaoks on postiljon võõras sissetungija tema valvatavale maale. Haukumise, hammaste näitamise ja ründamisega ta näitab, et kaitseb oma ala,» selgitas treener.

Thurneri sõnul on ka neid koeri, keda koeraküpsised ei huvita, vaid kes jätkavad võõra väljaajamist oma piirkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles