Laur Joamets sai noore kitarrimängija preemia

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal toimunud Viljandi kitarrifestivalil kuulutati välja Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia ja ühekordse stipendiumi võitja, kelleks on Laur Joamets.
Eelmisel nädalal toimunud Viljandi kitarrifestivalil kuulutati välja Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia ja ühekordse stipendiumi võitja, kelleks on Laur Joamets. Foto: Urmas Volmer

Eelmisel nädalal toimunud Viljandi kitarrifestivalil kuulutati välja Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia ja ühekordse stipendiumi võitja, kelleks on Laur Joamets.

Laur Joamets alustas kitarrimängu üheksa-aastaselt ning ta on saanud koolitust oma isalt, kitarrimängija Andres Joametsalt, Peeter Printsilt, Ain Aganalt, Oleg Pissarenkolt ja Ain Vartsilt.

Laur Joamets on mänginud telesaate „Eesti otsib superstaari" taustaansamblis ning teinud koostööd paljude pop artistidega nagu Ott Lepland, Luisa Värk, Jana Kask ja paljud teised.

Ühtlasi on Laur Joamets on ansambel Dramamama asutajaliige.

21.- 25. septembril toimunud kolmanda Viljandi kitarrifestivali eesmärk oli edendada improvisatsioonilist ja stiiliülest kitarrimängu.

Meeleolukal nädalal esines improvisatsioonilise kitarrimängu virtuoose nii kodu- kui välismaalt, nende seas Ulf Wakenius Rootsist koos Estonian Dream Big Bandiga dirigent Örjan Fahlströmi juhatusel.

Samuti olid fookuses noored kitarrimängijad Eestist, Leedust ja Soomest, kes osalesid terve nädala vältel õpitubades ja esitlesid oma oskusi kontserdil ning jammsession'itel.

Viljandi kitarrifestivali kontserdid toimusid pärimusmuusika aidas, Viljandi Jaani kirikus ja Viljandi nukuteatris. Viljandi kitarrifestivali peamised koostööpartnerid on Viljandi kultuuriakadeemia, Tallinna filharmoonia, Eesti kultuurkapital ja Viljandi linnavalitsus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles