Rootsi koomiku väitel rööviti ta politsei poolt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: SCANPIX

Rootsi koomiku Abdishakour Mohamed Ali väitel rööviti ta politsei poolt pärast seda kui ta pani internetti video, millel olevat näha, kuidas politseiauto sõitis volbriöö pidustustel Stockholmis rahvamassi.

Rootsi politsei eitas Twitteris süüdistust, kirjutab The Local.

Juhtum sai alguse koomik Ali avaldatud videoga, millel on näha nelja inimese haiglasse viimist Stockholmi Medborgarplatseni väljakult.

Politsei sõnul said nad väljakule väljakutse seal toimunud kaklus pärast. Eraldusmärkideta politseiauto roolis olnud isikul tekkis masina peatamisega lihtsalt raskusi.

3. mail avaldas koomik, keda tuntakse ka ta lavanimest Constable Bängan Lagerblad, sotsiaalmeedias fotod, millel on  näha väidetavalt selle intsidendiga seotud kahe politseiniku näod.

Neli päeva hiljem avaldas koomik teise video, milles ta sõnas, et ta rööviti Stockholmis Södermalmi piirkonnas politseinike poolt, kes viisid ta Stockholmist lõunas asuvasse metsa, kus ta autost välja visati. Talle olevat öeldud, et see on alles algus.

Ta andis intervjuu Rootsi vasakpoolsele internetiväljaandele Aktuellt Fokus, sõnades et ta teatas oma röövimisest politseile. Rootsi põhimeediaallikad ei ole Ali väiteid kinnitanud ega ümber lükanud.

Stockholmi politsei Södermalmi piirkonna politseiosakonna esindaja Helena Johannesson sõnas kolmapäeval, et nad on teadlikud Ali poolt Facebooki üles pandud informatsioonist.

Politsei kinnitusel uuritakse volbriööl toimunut.

Ali väidetava röövimisega seotu on üsna ebaselge, mille tõttu põhimeedia ei ole seda juhtumit eriti kajastanud. Samas on sotsiaalmeedias sellest kujunenud üks põhiteemasid.

Twitteris küsiti politseinikelt, kas nende vastu esitatud süüdistused vastavad tõele. Södermalmi politsei teatas koheselt, et need ei vasta tõele ning teatud allikate suhtes tuleb olla kriitiline.

«Meile teada olevalt teeskles see isik politseinikku ja viitas meile kui oma kolleegidele. Selle tõttu ei saa selle isiku informatsiooni tõsiselt võtta,» lausus politsei esindaja.

Alid tuntakse sellest, et ta  paneb regulaarselt internetti satiirilisi videoid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles