Punklegend Vanemõde ravitseb nostalgialembeseid Õllesummeril

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu24 live: külas on ansambel Vanemõde
Elu24 live: külas on ansambel Vanemõde Foto: Toomas Tatar

Eelmisel aastal taas kokku tulnud 1980ndate legendaarne protesti lipulaev Vanemõde esineb 2. juulil Õllesummeri RetroFM laval. 

«Mu aadress on NSV Liit», «Elu armastan sind» ja paljude teiste hittidega rahva südamesse läinud Vanemõel täitub tulevad aastal 30 aastat esimesest kontserdist. Pika aja jooksul on bändist läbi käinud mitmeid eesti tuntud lauljaid ja kokku 17 basskitarristi.

Õllesummeri RetroFM ala ühendab sel aastal eesti levimuusika klassikud ja uue generatsiooni lauljad. Väga harva esinev Ummamuudu teeb ühe vähestest suveesinemistest just Õllesummeril. Ainukese sellesuvise üleastumise teeb RetroFM laval Mahavok. Klassikutest esinevad lisaks Vanemõde, Apelsin, Ivo Linna & Antti Kammiste. Uutemate staaride seas astuvad üles Uku Suviste, Traffic ja Alen Veziko. Hilistel õhtutundidel mängib parimad ajastuvideoid VDJ Möls.

RetroFM kasvas välja kunagisest Õllesummeri Folgilavast. Esimene Õllesummeri nime kandev üritus oli 1990. aastal toimunud Riho Rõõmuse ja Vanaviisi korraldatud üle-Eestiline õlle- ja rahvalike laulude turnee. Alates 1994. aastast korraldab festivali Meediaekspress ning 1996. aastast toimub Õllesummer järjepidevalt Tallinna Lauluväljakul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles