Bulgaaria saatkond sai naabriks Unistuste agentuuri

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 uue teleseriaali «Unistuste agentuur» esitlus sarja võttepaigas. MAARJA MITT, HARRIET TOOMPERE
TV3 uue teleseriaali «Unistuste agentuur» esitlus sarja võttepaigas. MAARJA MITT, HARRIET TOOMPERE Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Teisipäeva lõuna ajal kinnitasid kolm noort naist Lauteri tänava väärika büroohoone paraadukse kõrvale sildi «Unistuste agentuur».
 


Selles majas asub sõbraliku bulgaaria saatkond ja veinimaa diplomaatide peakohal TV3 uue seriaali «Unistuste agentuur» kontor ja võtteplats. «Unistuste agentuur» on järjekordne nn naistesari, st seal tegutsevad naised ning ka sihtgrupina nähakse eelkõige õrnema soo esindajaid. Süžee hakkab hargnema sellest, et peategelane Anne Kõrvits (Harriet Toompere) tuleb Tartust Tallinnasse koos oma tütre ja emaga ning rajab siin üritusturundusfirma tabava nimega «Unistuste agentuur». See agentuur pakub VIP-klientidele kõikvõimalike sündmuste korraldamist alates unelmate pulmast kuni unelmate matusteni.

«Unistuste agentuuri» peategelast Anne Kõrvitsat kehastab Harriet Toompere, sõbranna Kristit Külli Reinumägi, ülemus Ilmarit Andrus Vaarik, Anne ema Silvia rollis on Ester Pajusoo, tütre Carmenina astub üles Eliise Paula Roosa, Anne eksmeest Toivot mängib Ivo Uukkivi, kaasa teevad ka Tambet Tuisk, Piret Kalda jt. Avaosa keerleb rikka vanahärra pulmadele eelneva poissmeestepeo ümber, mille korraldamine osutub Annele keeruliseks, kuid mis samas tähendab kohtumist linna ihaldatuima poissmehega.

Sarja stsenarist Raoul Suvi on seni teletööga kokku puutunud produtsendi poole pealt («Eestimaa uhkus», «Naabrist parem»). Aga enne seda töötas ta just sellises firmas, mille tegevusala kattus suuresti «Unistuste agentuuriga». «eks ma ja nägin, kuidas need asjad käivad ja sõbrad tegelevad mul sellega siiamaani,» ütles Suvi inspiratsiooniallika kohta. Siiski eitas ta, et seriaalis leidub sarnasusi tegelike inimeste ja sündmustega. Vähemalt ei põgeneta talle teadaolevalt sarja lõpus Austraaliasse. Nii juhtus mäletatavasti siis, kui Heti Tulve ja Maret Soomi elustiiliagentuur Deluxe hingusele läks.

«Unistuste agentuuri» režisöör on Liina Paakspuu, kelle see on enda sõnul esimene teletöö. Suurelt ekraanilt on tal ette näidata mängufilm «Soovide puu». Teles soovib ta hoida samasugust joont kui filme tehes. «Kaader peaks muidu kah vaadatav olema, mitte ainult tegelaste tegutsemise pärast,» seletas ta oma esteetilisi plaane. Seetõttu on «Unistuste agentuuris» oodata hoolikalt komponeeritud ja visuaalselt nauditavaid kaadreid. Paakspuu tunnistas, et teleseriaalidest meeldivad talle professionaalses mõttes «Weed», «Dexter» ja «Trailer park boys». Eesti teletöödest vaatas ta huviga «Tuulepealset maad» ning «Ohtlikku lendu».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles