Juhan Paadam: Eesti pääseb kindlalt finaali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti eurolaulikud Stig Rästa ja Elina Born
Eesti eurolaulikud Stig Rästa ja Elina Born Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eurolaulu pikaajaline peaprodutsent Juhan Paadam ennustab, et Eesti eurolaul «Goodbye to Yesterday» pääseb kindlasti finaali ning ennustusportaali OlyBet prognoosi järgi on Elina Borni ja Stig Rästa šansid saavutada poolfinaalis esikoht üpris kõrged.

Portaali OlyBet koefitsientide järgi suurim võimalus Eurovisiooni esimeses poolfinaalis esikohale jõuda on Venemaal koefitsiendiga 2,3, ent Eesti laul on teine soosik koefitsiendiga 3,4. Kolmas pretendent poolfinaali esikohale on Soome koefitsiendiga 6,5.

Eurovisiooni pikaajalisele korraldajale ja 47. Eurovisiooni peaprodutsent Juhan Paadamile tundub 19. mail eetrisse minev esimene poolfinaal 16 osaleja poolt kaasa toodud materjali silmas pidades mõneti igavam ja üheplaanilisem.

«Nagu teada, pääseb kummastki poolfinaalist finaali kümme laulu. Nimetaksin nende hulgast viis kindlamat soosikud: Venemaa, Albaania, Kreeka, Belgia ja Eesti. See loend ei kujuta endast paremusjärjestust ning ei tohi unustada, et omad võimalused on kahtlemata ka Armeenia, Gruusia ning oma keerulistel põhjustel jätkuvalt palju mõtteainet pakkuval Soome lool,» kommenteeris Paadam.

Portaali OlyBet koefitsientide järgi on kõige väiksem tõenäosus esimesest poolfinaalist edasi finaali pääseda Moldoval (101), Ungaril (67) ja Taanil (67).

«Veidi särtsakamana tunduvast teisest, 17 osalejaga poolfinaalist peaksid 21. mai õhtul finaali jõudma Rootsi, Norra, Sloveenia, Iisrael ja Aserbaidžaan,» lisas Paadam.

Ka OlyBeti hinnangul teise poolfinaali kindlaim soosik võidule on Rootsi koefitsiendiga 1,36, kellele järgnevad Sloveenia (7) ja Norra (9). Kõige vähem šansse finaali pääseda on selles grupis San Marinol (125), Portugalil (101) ja Tšehhil (101).

«Hoian Stigile ja Elinale tugevasti pöialt, soovin neile külma närvi ja kuuma publikut!» ütles Juhan Paadam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles