Pildid ja video: homovalgusfoorid jäävad Viini ka edaspidi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austria Viini võimude kinnitusel jäävad Eurovisiooni laulufestivali ajaks paigutatud homovalgusfoorid ka edaspidi linna.

49 valgusfooris näeb kas mees- või naissoost paare ning nagu tavavalgusfoorides, tähistab punane keeldu ja roheline lubamist, edastab The Local.

Esmalt taheti need valgusfoorid juunis eemaldada, kuid kohalike elanike ja rahvusvahelise meedia palvele vastu tulles seda ei tehta.

Sotsiaalmeedias käivitati isegi kampaania, et nendest valgusfooridest saaks Viini uus vaatamisväärsus.

Osa Austria poliitikuid ja parteisid ei ole homovalgusfooridest just vaimustuses. Parempoolne Vabaduspartei peab nende paigaldamist maksumaksja raha raiskamiseks ning nad plaanivad esitada kaebuse selliste valgusfooride ideele tulnud Viini linnanõukogu liikme Maria Vassilakou kohta.

Vassilakou sõnul on need valgusfoorid tõusnud «staari staatusse» ning need on populaarsed pildistamisobjektid. Samas viitavad need, et Viinis aktsepteeritakse nii geisid kui lesbisid.

Austria konservatiivse rahvapartei esindaja soovitas hakata turistide jaoks tegema neist valgusfooridest suveniire.

Nende fooride tegemine ja paigaldamine läks maksma 63 000 eurot. Loodetakse, et ebatavalised valgusfoorid parandavad liikluskultuuri ja aitavad õnnetusi ära hoida.

Sotsiaaldemokraatliku partei esindajate arvates võiks kogu Austriasse gei- ja lesbifoorid paigutada.

Viini turismiameti juhi Norbert Kettneri sõnul on ta saanud turistidelt tagasisidet, et need foorid näitavad linna avatust ja head huumorimeelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles