Video: Saksamaal leiti Hitleri riigikantselei hobuseskulptuurid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliinis Riigikantselei juures asusid kunagi pronksist hobuseskulptuurid
Berliinis Riigikantselei juures asusid kunagi pronksist hobuseskulptuurid Foto: Wikipedia.org

Saksa politsei teatel leidsid nad kaks proksist hobuseskulptuuri, mis kunagi asusid diktaator Adolf Hitleri peakorteri juures.

Politsei leidis need pärast haaranguteseeriat kunstivääruste illegaalse müügiga tegelevatesse paikadesse, edastab msn.com.

Korrakaitsjad küsitlevad leiuga seoses kaheksat inimest. Uurimine näitas, et pronkshobuseid taheti müüa nelja miljoni euro eest.

Skulptor Josef Thoraki «Jalutavad hobused» olid tehtud Berliinis asunud riigikantselei hoone juurde tellimustööna. Teises maailmasõjas sai hoone märgatavalt kahjustada ning nõukogude armeeüksused hävitasid selle lõpuks.

Politsei leidis haarangul ka kunstnik Arno Brekeri tehtud graniitreljeefi, millel on kujutatud lihastes ja palja ülakehaga mehi, mis on «tüüpiline natside stiil».

Viimati oli neid kunstiteoseid näha 1989. aastal Berliinis Nõukogude Liidule kuuluvas hoones natuke aega enne Berliini müüri langemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles