R&B-popstaar Macy Gray tuleb Eestisse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Macy Gray.
Macy Gray. Foto: Guiliano Bekor

7. detsembril annab Macy Gray oma esimese kontserdi Eestis Nokia kontserdimajas suve algul ilmunud albumi „The Sellout“ tuuri raames.

Kontserdi korraldavad koostöös "Musiccase" ja "Jazzkaar" ning Macy Gray on ühtlasi tänavuse "Jõulujazzi" festivali üks peaesinejaid.

Tuntud omapärase kähiseva soul-vokaali ning üllatavate, kohati provokatiivsete avalike esinemiste poolest, on Macy Gray üks R&B tähti, kes jõudnud staari staatusesse ka popmuusika edulugude maailmas.

Macy Gray sündis Ameerikas Ohios häbeliku ja omamoodi lapsena, keda narriti tihti tema omapärase hääle pärast. Just sellest häälest sai millenniumivahetuse paiku tema edu ja läbilöögi võti ja firmamärk.

Laiema avalikkuse ette ilmus Macy aastal 2000, kui singlist „I Try“ tema debüütalbumilt „On How Life Is“ sai ülemaailmne raadiohitt ning Macy pälvis Grammy parima naispopvokalisti kategoorias.

Tema karjääri ehivad ülesastumised filmides "Training Day" ja "Spiderman", koostööd Fatboy Slimi, Santana ja Fergiega ja kolmekordne plaatinaalbum, hingelaadilt võrreldakse teda aga eelkõige soul'ilegendidega nagu Aretha Franklin, Billie Holiday või Stevie Wonder.

Macy Gray jõuab esimest korda Eestisse värske albumi „The Sellout“ maailmatuuri raames, mida kriitikud on nimetanud tema parimaks plaadiks pärast hittalbumit „On How Life Is“. Värskel plaadil astuvad külalistena üles ka Bobby Brown ja the Velvet Revolver ning lugusid on seal staadionirokihittidest Prince’iliku aeglase funk-gruuvini.

Festival "Jõulujazz" pakub 29. novembrist 17. detsembrini kauneid kontserte kirikutes, klubides ning kontserdi- ja teatrisaalides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles