Henry Laksi psüühika keeras tuksi Hiina müstik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Laks
Henri Laks Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

1990. aastate alguses voolas vabadustuultega Eestisse kõiksugu õpetlasi, õpetajaid, filosoofe ja muid teadmamehi ning ühe seesuguse küüsi sattus ka Henry Laks.


«Kogu see õpetus mõjus mulle negatiivselt – vist ikka selle pärast, et läksin sinna sügavuti sisse,» rääkis Laks Õhtulehele. «Aga et ma olen kristlane, siis see ei sobinud mulle. Kahjuks sain sellest liiga hilja aru, ma ei olnud enam mina ise. Et olin lausa varjusurmas, on ehk liiga karmilt öeldud, aga midagi sinnapoole.»

Vaevalt sai Laks oma psüühika hullumaja abiga korda, kui teda tabas teine, seekord kehaline õnnetus: Tartu maanteel tuiskas tema autole osta roolijoodiku juhitud masin. See pauk aheldas kunstniku ja muusiku kaheks aastaks haiglavoodisse.

Nüüd elab vaimsetest ja füüsilistest löökides toibunud Laks oma suure krundiga Nõmme majas, maalib, mängib kitarri ja plaanib Seitsmenda Meele tagasitulekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles