Anna-Liisa Supp on Taanis olles muutunud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna-Liisa Supp
Anna-Liisa Supp Foto: Erakogu

Pärast aastat Taanis elamist räägib «Eesti otsib superstaari» saatest tuntust kogunud Anna-Liisa Supp Buduaarile, et ta on sealse eluga enam-vähem harjunud.

Anna-Liisa Supp(23) sai tuntuks kui «Eesti otsib superstaari» saate esimese hooaja finalist. Kuigi Anna-Liisa on osalenud Eurovisiooni eelvoorus ning käis ka house-muusika tuuril koos DJ Widenskiga, siis noorel lauljataril sellest ei piisanud.

Anna-Liisat tõmbas ka tema teise kire poole, milles on tal ka Tartu ülikooli diplom ette näidata - suhtekorraldus ja ajakirjandus. Seepärast läks noor neiu eelmisel aastal kohe edasi õppima välismaale Kopenhaageni Ülikooli ning hetkel valmistub ta oma viimaseks aastaks kognitiivteaduse ja kommunikatsiooni magistriastmes.

Pärast aastat Taanis elamist räägib Anna-Liisa, et ta on sealse eluga enam-vähem harjunud. «Tekkinud on oma sõpruskond, meelispaigad ja -tegevused. Esialgu oli harjumatu taanlaste meeletu planeerimisharjumus - kolmapäevaõhtune teejoomine lepitakse kokku paar nädalat varem!»

«Sotsiaalse suhtluse planeerimine on nende üks tugevamaid külgi, samas kui mina eelistan pigem spontaansust,» võrdleb Anna-Liisa taanlasi endaga. «Aga üldiselt on Kopenhagenis küllalt lihtne hakkama saada - struktuurid ja süsteemid on selgelt määratletud ja taanlased armastavad reegleid ning peavad neist kinni.»

«Lisaks selgetele süsteemidele on Kopenhaagen ka väga ilus ja armas turvaline linn, kus kodutunne on kerge tekkima,» lisab ta.
 

Anna-Liisa pajatab Buduaarile, et on võõrasse riiki kolides õppinud nii mõndagi uut peale koolitarkuste. «Kindlasti olen ma Taanis olles muutunud, kuna kolisin võõrasse riiki omamata ühtegi tutvust. Arvan, et olen muutunud iseseisvamaks ja kalkuleerivamaks.»

«Ma arvan, et iga inimene muutub, kui ta oma mugavustsoonist välja astub, sestap soovitangi kõigil, kellel võimalust ja soovi, lühemat või pikemat aega välismaal elada. See avardab silmaringi, paneb märkama uusi aspekte ning kasvatab tolerantsust kõige teistsuguse suhtes,» soovitab noor lauljatar.



Kuigi Anna-Liisa Taanis palju ei musitseeri, pole lauljakarjäär siiski unarusse jäänud. «Muusikaga ma siin tegelenud pole. Vahel harva jämmime sõpradega, aga mitte midagi suurt.»

«Küll käin aga aeg-ajalt Eestis esinemas ja muusikat tegemas. Alles hiljuti valmis koostöös Kykaga uus lugu «Why Is She Here», mida saab kuulata nii Eesti raadiojaamadest kui ka minu myspace lehelt www.myspace.com/annaliisasupp

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles