Venemaa Eurovisiooni tulemusest: «Eurooplased soovivad Venemaaga häid suhteid hoida»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polina Gagarina
Polina Gagarina Foto: SCANPIX

Möödunud laupäeval, 23. mail toimus Austrias Viinis Eurovisiooni lauluvõistluse finaal, mille võitis Rootsi Måns Zelmerlow oma palaga «Heroes», kuid teiseks tuli Venemaa esindaja Polina Gagarina lauluga «A Million Voices».

Venemaa parlamendi ülemkoja, föderatsiooninõukogu väliskomisjoni liikme Konstantin Kosatševi sõnul näitas Eurovisiooni tulemus, et «eurooplased soovivad Venemaaga häid suhteid hoida», edastab TASS.

Kosatševi sõnul viitab sellele asjaolu, et Gagarina sai nii palju punkte, et oleks äärepealt võitnud.

Venelase arvates on Eurovisioonil punktide andmise puhul tegemist 50 protsendi ulatuses tavapoliitikaga ja 50 protsendi ulatuses geopoliitikaga.

«Sageli ei hääletata südant või muusikamaitset järgides, vaid juhindutakse poliitikast, etnilisusest ja piirkondlikest teguritest,» lausus saadik.

Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov kommenteeris Gagarina teist kohta, et see oli tubli saavutus.

Venemaa on osalenud Eurovisiooni lauluvõistlusel alates 1994. aastast. Venemaa on võitnud seni ühel korral, 2008. aastal kui Venemaad esindas Dima Bilan palaga «Believe».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles