Saudi Araabias ei saanud ligi 200 last džinnide tõttu tundidesse minna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Saudi Araabias Medina regioonis Al-Shalailis leidis möödunud nädalal aset juhtum, milles ligi 200 õpilast ei saanud džinnide tõttu tundidesse minna.

181 õpilast keeldusid koolihoonesse minemast pärast seda kui paar õpilast haigestusid ning hakkasid levima juhtud, et seda põhjustasid kurjad vaimud, edastab arabnews.com.

Medina haridusamet uurib väidetavalt džinnide poolt põhjustatud juhtumit.

Allikate sõnul minestasid koolis olnud lapsed ootamatult ja neil tekkisid krambid. Vanemate arvates võisid seda põhjustad koolihoones tegutsevad nähtamatud jõud.

Kuna suur osa õpilasi ei olnud nõus koolis olema, siis ei saadud tunde läbi viia.

Kohalike šamaanide arvates võis tõesti olla tegemist juhtumiga, milles džinnid valisid kooli oma tegevuspaigaks. Džinnide tõttu peeti kooli laste jaoks ebaturvaliseks.

Kohalik haridusamet otsib koos kooli juhtide paika, kus saaks juhtumi uurimise ajal tunde läbi viia.

Moslemite pühas raamatus koraanis on džinne kirjeldatud kui Allahi poolt  tulest loodud olendeid. Araabias ja moslemite seas on džinnide teema väga levinud. Nii nagu kristlaste jaoks on inglid tähtsad, on moslemitele tähtsad džinnid.

Nii kristlikus kui islami kultuuris arvatakse, et pahad vaimud, deemonid ja džinnid suudavad inimesi oma kontrolli alla saada.

Nii nagu kummitused, võivad ka džinnid valida enda asupaigaks mõne kindla hoone.

Saudi Araabia meedia kajastab üsna sageli juhtumeid, mille põhjuseks peetakse džinne.

Üks selline oli mõni aeg tagasi Punase mere sadamalinnas Jeddahis al-Fikriyahi õpetajate instituudis. Osadel õpetajatel ja õpilastel tekkisid ootamatult epilepsiahood, kuigi nad ei põdenud seda haigust. Ka siis arvati, et džinnid pugesid haigestunutesse.

2011. aastal aga väideti, et Iraani president Mahmoud Ahmadinejad kasutas džinne ründamaks oma poliitilisi vastaseid, tekitades paarile poliitikule infarkti.

Möödunud kuul teatas Türgi meedia, et president Recep Tayyip Erdoğan lasi oma uue palee pesta üle äädikalahusega, et vaenlaste poolt saadetud džinnid sinna elama ei asuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles