Täna õhtul värvub Solarise maja roosaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskus.
Solarise keskus. Foto: Liis Treimann

Ajakirja Marie Claire eestvedamisel valgustatakse Solarise maja roosaks 30. septembrist kuni 3. oktoobrini.

Marie Claire tõi Eestisse traditsiooni, mis on tuntud terves maailmas: nimelt valgustatakse Estée Lauderi algatusel oktoobrikuus ajaloolisi mälestusmärke ja kuulsaid ehitisi üle kogu maailma roosaks, et ühiselt võidelda rinnavähivaba maailma eest ning koguda raha rinnavähi uuringute fondi.

Üldsuse tähelepanu juhtimiseks rinnavähi kampaaniale süüdatakse 2010. aastal tuled enam kui 200 hoonel või vaatamisväärsusel kogu maailmas ning sõnum jõuab 2 miljardi inimeseni viiel kontinendil.

Rinnavähi roosa valguse kampaania sai alguse 1992. aastal, juba viisteist aastat on Estée Lauderi teavituskampaania eestkõneleja olnud näitlejanna Elizabeth Hurley.
 

Solarise maja ühines meelsasti Marie Claire’i üleskutsega, sest 30. septembril toimub Nokia Kontserdimajas Eesti Vähiliidu heategevuslik kontsert Elvis Presley lugu.

Kaks aastat tagasi sai Eesti Marie Claire’ist esimene naisteajakiri Skandinaavias ja Baltikumis, kelle Estée Lauder oma koostööpartneriks valis.

Iga Marie Claire’i lugeja saab oktoobrinumbriga kaasa roosa lindikese, mida kandes tugevdatakse naistevahelist solidaarsust ja kinnistatakse olulist teadmist, et õigel ajal avastatud rinnavähk on ravitav. Ka Nokia kontserdimajas jagab Marie Claire 30. septembril toimuval heategevuskontserdil roosasid lindikesi.
 

Eelmisel aastal valgustati Eestis Marie Claire’i algatusel roosaks Estonia kontserdimaja ja Jõhvi kultuurimaja, kus toimusid Eesti Vähiliidu kontserdid. Ülemaailmses rinnavähi teadvustustöös osalemisel kogutud raha annetab Marie Claire Eesti Vähiliidule rinnavähi uuringuteks ja teavitustööks.

Roosa maailm – maailm ilma rinnavähita.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles