Video: ameeriklanna sai koos viinamarjadega ohtliku musta lese

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämblik must lesk (Latrodectus mactans)
Ämblik must lesk (Latrodectus mactans) Foto: Wikipedia.org

USAs Michigani osariigis Oaklandis White Lake Townshipis oli naine koos vennaga söömas viinamarju kui ta märkas midagi kummalist.

Ilmnes, et seemneteta punaste viinamarjade vahel oli ohtlik ämblik must lesk (Latrodectus mactans), edastab ABC News.

Alexis Gentile ja ta vend Thomas Gentile leidsid ohtliku ämbliku viinamarjade seast, mille nad ostsid paar päeva varem kohalikust Krogeri ostukeskusest.

Ameeriklanna tundis ämbliku ta kõhul oleva punase mustri järgi ära ning tegi temast foto.

Gentiled tapsid ämbliku ja viisid selle järgmisel päeval näha Krogeri poe juhatajale.

«Juht pakkus, et annab meile tasuta viinamarju ning lubas turustajalt uurida, kuidas ämblik võis viinamarjade sekka sattuda,» lausus naine.

Alexis Gentile sõnul jätkab ta samast poest viinamarjade ostmist.

«Olen samast poest viinamarju ostnud juba pikka aega. Ikka võib juhtuda, et poekaubaga sisse satub midagi imelikku. Panin ostetud viinamarjad külmkappi ning ämblik oli peitnud end nende alla, jäädes üsna märkamatuks,» lisas naine.

Gentile ostetud viinamarjad olid pakitud Mehhikos.

Vaid 21 päeva varem leidis Vermonti osariigis 21- aastane naine poest ostetud viinamarjade seast musta lese. Ämblik hammustas seda naist ja ta vajas haiglaravi.

Wikipedia: Must lesk on väga mürgine ämblikuliik perekonnast Latrodectus. See liik on tuntud selgelt eristuva värvusmustriga emaste poolest. Neil on üleni musta värvi keha ja tagakeha alapoolel paikneb punane värvilaik, mille kuju on liivakella sarnane.

Emased söövad aeg-ajalt pärast sigimisakti oma kosilase ära ning sellest tulenevalt on liik saanud ka oma nime.

Musta leske leidub looduses USAs, Kanadas ja Mehhikos.

Inimestele on ohtlikud emased, mitte isased, kes inimesi ei hammusta.

Musta lese hammustus võib mõnikord olla ka surmav, kuid tavaliselt tekitab ta lihasvalu, uimasust, pearinglust ja hingamisprobleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles