Tiina Lokk: mul on praegu vaimne stress

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Lokk riigikogu istungil
Tiina Lokk riigikogu istungil Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Töökus on üks nendest omadustest, mida eestlane väga kõrgelt hindab. Puhkamisele mõtleb üks korralik tööhobune alles siis, kui tööstress ja läbipõlemine jalad alt niidab.

«Mul on permanentselt tööstress, olen õppinud sellega elama,» pajatab PÖFF`i peakorraldaja Tiina Lokk ajakirja Naised veergudel.

Tiina Lokk: Ma eristan kahte tüüpi stressi, üks on füüsiline - sel ajal jooksed ringi ja teed 18 tunniseid tööpäevi. Teine tüüp on vaimne stress, kus jälitab tegemata tööde koorem. See on mul praegugi peal. Vaimne stress on hullem.

Minu puhul on see kõik tervisele mõjunud ja otsene tagajärg on kehakaalu tõus. Vererõhk on mul ka juba üle kümne aasta paigast ära. Läbi põlenud olen kaks korda. Taastuma pidin püstijalu.

Läbipõlemine on selline, et ühel hetkel ei jaksa enam midagi teha, pidev pisaratevool ja täielik sisemine võbin - kohutav seisund.

Kas sina oskad oma aega maha võtta?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles