Kultuuriklubi Katlamaja ja Klubi Studio kutsuvad suvisesse Pärnusse tantsima!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moodymann
Moodymann Foto: promo

10.-11. juulil vallutab Pärnu jõekalda kultuuriklubi Katlamaja ning klubi Studio poolt produtseeritav suve parima rütmimuusikaga pidu Lokomotiiv! 

Esmakordselt aset leidev sündmus  «Lokomotiiv» täidab Katlamaja ning selle ümbruse kahel õhtul ning ühel päeval kvaliteet muusikaelamust pakkuvate artistidega USA’st, Saksamaalt, Inglismaalt, Prantsusmaalt, Soomest ning Eestist. Hoolikalt valitud programm koos Katlamaja industriaalse miljööga täidab lühikeses, aga tiheda programmiga Eesti suves tühimiku, mis ammu vajas täitmist.

Foto: Harry Tiits

Esimese õhtu peaesinejaks on ei keegi muu, kui Detroidi house/techno ekstsentriline legend Moodymann a.k.a Kenny Dixon Jr., kes toob Pärnusse kaasa Motor City kohalikest rulluisudiskodest välja kasvanud kogemustepagasi, mis võib vabalt järgmine päev tantsutada maailma suurimate festivalide pealavasid. Üheksakümnendatel kodulinna plaadipoodides töötanud (näiteks ka teise kohaliku legendi Blake Baxteri plaadipoes) ja omanimelise KDJ Recordsi alt singleid välja lasknud Kenny esimene täispikk plaat ilmus Carl Craigi plaadikompanii Planet E alt 1997. aastal. Moodymanni «true to the black music» suhtumine, mis väljendub pehmete disco ja souli sämplite segamises (või tihti ka vokalistidega koostöötamises) toorema tehasemuusikaga ja tema straightforward karakter voolivad kokku ühe põnevaima tegelase viimase paarikümne aasta tantsumuusika maastikult. House’i jumala sisse-ja välja juhatamise eest hoolitsevad ilmselt tema suurimad kohalikud fännid ning spetsialistid Raul Saaremets ja Rhythm Doctor.

Foto: promo

Prantsuse südamliku tantsumuusika viimaste aastate wunderkid Kartell ehib oma armastust täis selektsiooniga Lokomotiivi päevaprogrammi. Nu-discost väljakasvanud noore plaadikompanii omanik (Pariisis pesitsev label Roche Musique) on mõne kiire aastaga tõusnud üheks hinnatuimaks prantsuse touchiga produtsendiks. Tema RNB vokaalidest ja slow-housest kokkusegatud DJ-setid võib liigitada sarnasesse meeleolusse Bondaxi, Kaytranada või nu-disco legendi The Magiciani valikutega, kes kõik ka Kartelli muusikat oma settides tihti kasutavad.

Samuti astub laupäevases vabas õhus üles Itaaliast pärit, Berliini üheks parimaks peoks valitud Homopatiku resident ja all-around kõrgekvaliteedilise valikuga Mr. Ties võtab plaatide mängimist väga tõsiselt. Igakuiselt tuhandetesse eurodesse ulatuvad vinüüliarved lahendab Francesco De Nittis alati kolmel mängijal korraga, kontrollides varem hoolega paika timmitud helitugevusi rotary-mixeril. Karismaatiline DJ on tuntud eklektiliste settide poolest, mis tihti väljuvad igasugustest žanrilistest piirangutest. Ta ei üritagi olla mingisuguse stiili edendaja, ei huvita teda otseselt ka raha - kõik mis Mr. Tiesi plaatide mängimise juures huvitab on tema jäägitu armastus igasuguse muusika vastu.

Laupäeva päevane programm laotab kahe lava peale laiali pea kõik parimad siitnurgamehed- ja naised: Andreas Kask, Anton Must, Ats Luik, Avoid Dave, Drummie, Erkin Antov, Halfbrother, Haśś & Neozion, Heidy Purga, Johann 3000, Kaarel Sein, Kersten Kõrge, Kristopher Luigend, Liisi Voolaid, Madis Nestor, Marek Poel, Mihkel Sillaots, Muudu, MVP, Orav, Peeter Ehala, Philgood, Quest, Robert Niko, Sander Mölder, Siim Karro, Timmu Tõke, The Dept (FI): J. Lindroos, Mirage Man, Denzel, kes viimane kui üks ootavad kõiki laupäeva päeval tantsima Pärnu päikese alla.

Foto: promo

Lokomotiivi teise päeva õhtuses osas särab Saksamaa deep-disco ekspert Tensnake, kelle rõõmsast energiast pakatavatest dj-settidest kuni tantsuedetabelite vallutamiseni, Marco Niemerskil on välja kujunenud kindel käekiri. Kasvanud läbi nu-disco kuldajastu, on ta hästi tuttav klassikalise disco, souli ja boogie rütmidega, mida kuuleb selgelt ka tema enda muusikas. Olgu selleks catchy läbilöögi-hitt «Coma cat» või hoopis 2-step rütmis astuv remix Mark E-st - mitmekülgse produtsendina on Niemerski muusikat väljaandnud üsna erinevad plaadikompaniid. Väiksematest iseseisvatest labelitest nagu Running Back või Permanent Vacation kuni suurte tegijate nagu Virgin või Defected. Koos sõpradega veab Tensnake ka alates 2005ndast aastast Mirau nimelist plaadikompaniid, kelle artistide nimekirja kuuluvad näiteks ka Mano Le Tough ja Erdbeerschnitzel. Tensnake DJ-setid liiguvad tihti klassikalisest klubirütmist paar sammu aeglasemalt, tekitades pehme ja emotsionaalse eellõppakordi Lokomotiivi kogunemisele.

Foto: promo

Viimase väliskülalisena astub üles õrnema sugupoole esindaja - B. Traits ehk Brianna Price on maineka BBC Radio 1 reedeöise programmi saatejuht. Kanadast pärit, ent Londonis resideeruva 28 aastase neiu DJ karjäär on olnud muljetavaldav: 18. aastaselt Kanada ääremaalt Vancouverisse kolinud Brianna leidis end peagi mööda maailma tuuritamas koos drum`n`bassi legendi Shy FX`iga, kes 2007. aastal tegi temast oma plaadikompanii Digital Soundboy esimese "digital soundgirli". Oma dnb juurtest on B. Traits viimastel aastatel väheke kaugenenud. Kolinud Londonisse, asendas ta 2013. aastal emapuhkusel olnud legendaarset BBC 1 saatejuhti Annie Maci. Edukast koostööst sündis B. Traitsi autorisaade, mis hetkel jookseb iga nädala reede ja laupäeva vahelisel ööl kella 1st kuni 4ni ja katab üsna laia spektrit klubimuusikast, ent põhiline rõhk lasub tumedamatel house- ja technorütmidel. Teise õhtu külalisesinejad juhatavad sisse ja välja siitkandimehed Firejose, Meelis Meri ja Dave Storm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles