«Jurassic World: Sauruste maailm» avanädal püstitas maailma kinokassa rekordi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Jurassic World»
«Jurassic World» Foto: Vida Press

Eelmisel nädalal üle maailma esilinastunud film «Jurassic World: Sauruste maailm» purustas avanädalavahetusel globaalse kassarekordi, teenides esimese filmina maailma kinoajaloos üle poole miljardi dollari.

Filmi kohaliku levitaja Siim Rohtla sõnul oli globaalne kassahitt ka Eestis avanädalavahetusel ülipopulaarne. «Film tõi meie kinodesse ligi 15 000 vaatajat ning kassasse 95 592 eurot. Avanädalavahetuse põhjal on tegemist ühe menukaima filmiga 2015. aastal,» ütles Rohtla.

Tänavu on Eestis hiilgava avanädalavahetuse teinud ka «Kiired ja vihased 7» (219 000 eurot), «Viiskümmend halli varjundit» (169 700 eurot), «Tasujad: Ultroni ajastu» (105 900 eurot), «6 kangelast» (101 700 eurot) ning «1944» (89 100 eurot avanädalavahetuse kassa).

Legendaarse produtsendi Steven Spielbergi ja andeka režissööri Colin Trevorrow käe all valminud kassahitt tõmbab vaatajaid nii grandioossuse kui paljulubava 3D elamusega, sealhulgas ka IMAX 3D formaadis. Filmi peaosas särab filmimaastikul kiire tähelennu teinud Chris Pratt («Guardians of the Galaxy», «The Lego Movie») koos sarmika Bryce Dallas Howardiga («50/50», «The Help»).

«Võimsad saurused on kinokülastajaid paelunud juba aastakümneid, ka 1993. aastal esilinastunud linateost «Jurassic Park» saatis maailmas väga suur menu,» lausus Siim Rohtla. «Hästi ajastatud esilinastus, ümberehitatud DNA-ga dinosaurused ning karismaatiline Hollywoodi uue põlvkonna superstaar Chris Pratt teevad uuest filmist tõelise maiuspala igas vanuses kinokülastajatele,» lisas Rohtla.

Filmistuudio Universal Pictures toodetud «Jurassic World: Sauruste maailm» on järg 1993. aastal linastunud menukale linateosele «Jurassic Park», mis pälvis 3 Oscarit ja tõi sisse üle miljardi dollari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles