Vaata videost! Kuidas valmivad Õllesummeri täiesti hullumeelsed reklaamiloomad?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllesummeri hullumeelseid reklaamiloomi on juba väga pikki aastaid joonistanud kunstnik Heiki Ernits
Õllesummeri hullumeelseid reklaamiloomi on juba väga pikki aastaid joonistanud kunstnik Heiki Ernits Foto: Õllesummer

Õllesummeri hullumeelseid reklaamiloomi on juba väga pikki aastaid joonistanud kunstnik Heiki Ernits. Vaata videost, kuidas nad valmivad!

Heiki 2015 from Tarmo on Vimeo.

Õllesummeri turundusjuhi Tarmo Tuvikese jaoks on tänavu kuuteistkümnes kord festivali korraldada. Just tema vastutab Õllesummeri meeskonnas ka välisartistide Eestisse toomise eest.

«Viimased kaheksa aastat oleme toonud Eestisse välisartiste. Võiks arvata, et see on minu töö kõige lahedam osa. Kui poolteist tundi kontserti välja jätta, on see peamiselt lõputu lennupiletite ja hotellitubade, tehnika- ja muude nõudmiste kokku leppimine ja siis ümber leppimine ja üheksakümnendat korda muutmine, et siis jälle otsast peale hakata,» nendib Tuvike.

«Sealjuures loodad iga kord, et lennukist maha tulevad enam-vähem normaalselt käituvad inimesed ja enamasti tulevad ka,» kirjeldab Tuvike festivali köögipoolt.

Kui staaride nagu Franz Ferdinand, Moby, Calvin Harris, Manic Street Preachers, HIM, 5-nizza, Mika, Scissor Sisters, Gradusy, Mumiy Troll, Alphaville, Zveri, Pet Shop Boy's, Bastille, Hurts jne maale toomine on peamiselt nüri orgtöö, siis mis on?

«Heikiga reklaamide joonistamine on raudselt kõige ägedam osa kogu selle sündmuse korraldamise juures. See pole töö, see on puhas lõbu,» räägib Tuvike. 

Kunstnik Ernitsa sõnul on kiiduväärt, et keegi nii julget reklaami julgeb linnapilti riputada.

«Tuvike käitub vahel tsensorina, vähendab rindu, katab siit sealt kinni või mõtleb ikka sellele ka, et tänaval liigub ka nõrganärvilisi. Aga ikkagi on päris radikaalsed lahendused tänavapilti sattunud. Näiteks olid ühel suvel meelt avaldavad loomad, plakatite ja hüüdlausetega – lehmad, kes «Ei lüpsa!», hundid, kes «Ei murra!», üks prostituudi välimusega siga, kes teatas, et «Ei anna!» ning paarike sääski, kes lubas, et «Ei ime!»

Õllesummer toimub tänavu 22. korda ning rahvusvahelisteks peaesinejateks on Nyusha, Placebo, The Cardigans, eestimaised põhikontserdid annavad Tanel Padar & The Sun ja Koit Toome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles