87-aastane mees võitleb õiguse eest suudelda oma naist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eakas inglane võitleb õiguse eest saada suudelda oma naist, kes dementsuse tõttu elab hooldekodus.

Hooldekodu teatas 87-aastasele Thomas Middletonile, et tal ei lubata enam 84-aastast abikaasat Joan Middletoni  külastada, kui ta ei lõpeta tema pidevat suudlemist, kirjutab Daily Mail.

Pensionär ja hooldekodu jõudsid kokkuleppele, et mees tohib külastuse ajal suudelda naist kaks korda, esmalt saabudes ja siis lahkudes.

Middletoni sõnul on ta oma naisega olnud koos 67 aastat ning kaks korda suudlemine on jabur. Ta tahab minna Derby kohtusse, lootes saada õiguse suudelda oma naist niipalju kui tahab.

Mees lõi lehekülje CrowdJustice, mille abil kogub kohtu jaoks annetuste abil raha, sest kohtukuludeks vajab ta 4000 naela.

«Olen elanud põrgus alates 4. septembrist 2010,  mil mu naine hooldekodusse paigutati. Mul on raske meie majas üksinda elada. Hooldekodus naist külastades on alati juures ka töötaja ning mul ja minu naisel ei ole mitte mingit privaatsust. Nad kirjutavad üles kõik, mida ma oma naisele ütlen. Tunnen end demokraatlikus riigis nagu vang,» selgitas Middleton.

84-aastasel Joan Middletonil on Parkinsoni tõbi, mis kahjustab ta liigutamis- ja kõnevõimet ning dementsus.

Thomas Middleton külastab oma naist iga päev kaks tundi. Hooldekodu läks mehe liigse suudlemise pärast kohtusse ning kohus määras 2012. aastal, et naine ei ole võimeline ütlema, mida ta soovib ja mida mitte ning selle tõttu on hooldekodul õigus määrata kui palju mees oma naist suudelda tohib.

Samuti keelati Middletonil oma naise eest hoolitsemine, sest seda teevad hooldekodu töötajad.

«Olukord on minu jaoks keeruline ja ma olen kaotamas elutahte. Hooldekodu teeb mulle ettekirjutusi ja takistusi. Mul on isegi keeruline naist sünnipäeval õnnitleda,» selgitas inglane.

Thomas Middletoni advokaadid esitasid möödunud aastal hooldekodule palve lubada mehel oma naisega kauem aega koos olla ning vahel naine mehe juurde koju viia. Hooldekodu keeldus sellest, viidates asjaolule, et mees suudleb pidevalt oma naist.

Hooldekodu töötajate kinnitusel oli näha, et naine ei taha niipalju suudlusi.

Middletoni sõnul oli see vale ning ta naine, keda ta väga armastab, on suudlustega nõus.

Middletonidel on kolm last, kuid nad elavad emast-isast kaugel ja ei saa neid sageli vaatamas käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles