Sagadi Mõisas toimub 100 kostüümi päev

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100 kostüümi päev Sagadi Mõisas
100 kostüümi päev Sagadi Mõisas Foto: promo

Juulikuu esimesel pühapäeval toimub Sagadi mõisas esmakordselt eriline perepäev, kus on võimalik proovida erinevaid mõisaajastu kostüüme. Saja kostüümi päev algab 5. juulil kell 11.00. Valikus on kostüüme nii lastele, naistele kui meestele laenutuse hinnad algavad 1 eurost. Kaunid kostüümid on kohale toonud kostüümilaenutus Must Luik Tallinnast.

Oma ajastutruud väljanägemist korraldajad soovitavad ka jäädvustada - kas lasta teha endast foto profifotograafil või pildistada end ise kaunis mõisainterjööris või imelises mõisapargis. Fotostuudioga on väljas Saundland OÜ. Pildid saab kohe kätte sümboolse tasu eest.

Tasuta külastuseks on uksed vanud nii härrastemaja kui metsamuuseum. Sagadi mõisarahvas kutsub osa võtma mõnusatest mõisamängudest ja ekskursioonidest. Töötab mõisakohvik ja kopsakamat kehakinnitust pakub Sagadi restoran. Saja kostüümi päeva lõpetamine in kell 16:00.

Foto: promo

Tunnise autosõidu kaugusel Tallinnast asuva Sagadi mõisakompleksi peetakse sageli kõige mõisalikumaks mõisaks Eestis. Sagadi mõisa ajalugu ulatub rohkem kui 500 aastat tagasi. Tänasel päeval on endised aidad, tallid, meierei, tõllakuur, laudad ja muud hooned saanud endale uued funktsioonid. Sagadis toimivad koos metsamuuseum ja mõis-muuseum, looduskool, hotell, restoran. Sagadi mõisakompleks on riikliku tähtsusega arhitektuurimälestis, mille muudab haruldaseks tema terviklikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles