Jan Uuspõllu monotüki «Pingviin ja raisakass» lisaetendused Kultuurikatlas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld
Jan Uuspõld Foto: Mats Õun

Augustis annab Jan Uuspõld Tallinnas Kultuurikatlas üheksa lisaetendust monopolüloogiga «Pingviin ja raisakass». 

«Pingviin ja raisakass» kõnetab algupärase kirjandusklassika kaudu tänast päeva rullides lahti üleminekuaegse elu, kus ankedootlikult kirevatel karakteritel ja kogu meie uuel vabariigil on kõik alles ees. Kõik on võimalik, Eesti ei ole veel vaba, kuid eestlaste unistused juba on! See on aeg, kui riigipiirid on veel kinni, kuid kujutlusvõime piire ei tunne. «Pingviin ja raisakass» maalib koomilise ja groteskse pildi 1991. aasta elust, inimestest ja nende unistustest. Ja kõige üllatavam on toonase pildi sarnasus meie tänasele päevale.

Autor Mihkel Mutt, lavastaja Rein Pakk, laval Jan Uuspõld. Lavastuse kunstnik Riina Vanhanen, videokunstnik Joosep Maripuu, helikujundus Jakob Juhkam. Produktsioon Prem Productions.

Etendused toimuvad 5., 6., 7., 8., 9., 18., 19. ja  21. augustil  kell 19 ning 20. augustil kell 20 Kultuurikatlas Tallinnas. 

Piletid on müügil Piletilevis ja Piletimaailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles