Pärnus toimub kõrgetasemeline noorte tantsuturniir

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu sügisel võistlesid noored tantsijad Pärnu ööklubis Bravo.
Mullu sügisel võistlesid noored tantsijad Pärnu ööklubis Bravo. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel pühapäeval, 17. oktoobril algusega kell 12 võivad kõik huvilised elada Pärnu kesklinna koolide võimlas kaasa tantsuorganisatsiooni IDO Estonia reitinguturniirile, mis toimub Pärnus esimest korda.

Meeli Pärna Waf tantsukoolist märkis, et võistlusel osaleb ligi 200 noort tantsijat Eestist ja Lätist ning võistluste tase saab olema kõva.

“Reitinguturniiridelt kogutakse punkte, mille alusel pääseb koondisesse Eestit esindama tiitlivõistlustel,” seletas Pärna. “Külalistena löövad kaasa lätlased, kelle tase on samuti väga kõva.”

Pärnu turniiril võisteldakse diskotantsus, tänavatantsus, hiphopis, street-tantsus ja salsas. Osalejad on jagatud kolme vanusegruppi: 1999. aastal ja hiljem sündinud, 1998-1995 sündinud ning alates ja enne 1994. aastat sündinud.

Tantsijad võistlevad ainult kas üksi või duona.

IDO on rahvusvaheline tantsuorganisatsioon, mis esindab mitut tantsustiili. Eesti kuulub rahvusvahelisse organisatsiooni 2003. aastast. Sellest ajast on Eesti tantsijad võitnud IDO egiidi all toimuvatelt tiitlivõistlustelt mitu auhinnalist kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles