Paatide karneval kulgeb Tallinnast Viimsisse svingirütmides

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paatide Karneval
Paatide Karneval Foto: Vahur Lepvalts

Pühapäeval, 12. juulil toimub Viimsi Rannarahva festivali raames Tallinna lahel meeleolukas Paatide karneval, mis kulgeb Admiraliteedi basseinist läbi Pirita Viimsisse. Koostöös Jazzkaar festivaliga  kõlavad karnevalil muusika-aastale kohaselt erinevate ajastute meloodiad ja rütmid. Meeleolukast meresõidust on oodatud osa võtma kõik merdkannatavad alused, publikul on võimalus soetada pileteid pardale ja tervitada laevu sadamates.

Juba viiendat aastat toimub Rannarahva Festivali raames Paatide karneval, mille originaalne idee pärineb Viimsi kaluritelt 30-aastatest.  Käesoleval muusika-aastal on kaks festivali, Rannarahva Festival ja Jazzkaar ühendanud Paatide karnevalil kaks suurt jõudu, mis tegelikult ongi peaaegu, et lahutamatud – mere ja muusika. Meeleolukast meresõidust, mis kulgeb Tallinna kesklinnast Viimsisse svingirütmis, on oodatud osa võtma kõik merd kannatavad alused – paadid, kaatrid, purjekad, katamaraanid. Samuti on võimalik osta pileteid karnevali kaasa tegevatele alustele ja muusikalaevadele ning tulla laevu tervitama sadamatesse. 

Esimene vaatus toimub kell 11.00 Admiraliteedi basseinis, kus valitsevad 1933 aasta Ameerika sadamalinna meeleolud.  Džässmuusikas lööb laineid uus stiil – sving. Populaarseid svingirütme mängitakse džässiklubides ja ühes väikeses sadamalinnaski, kuhu on kogunenud hulk rahvast meremehi teele saatma. Järgmiseks põigatakse ajas 1980 aasta olümpiaregati kodusadamasse Pirital. Pidulikult süttib Olümpiatuli, lauldakse laule merest ja kaugetest randadest. Karnevali viimane vaatus toob meresõitjad Viimsisse, Pringi kalurikülla 1933 aastal. Külarahvas on tulnud rannale pikalt kodust ära olnud pereliikmeid ja saabuvaid laevu tervitama.  Igapäevatoimetustesse toovad vürtsi kaugetelt randadelt kaasa toodud uued moevoolud – svingirütmid ja – sammud ning džässimeloodiad. Portselanilaadal müüakse peent Euroopast kaasatoodud portselani.

Karnevali kunstiline juht on Siim Aimla. 

11.-12. Juulil toimuval Rannarahva festivalil toimub ka suur kala- ja kalakõrvase laat, näha saab rannarahva toimetusi ja osaleda erinevates töötubades, kalurite päeva tähistatakse meeleoluka simmani ja saunaõhtuga, toimub endise kalurikolhoosi töötajate kokkutulek ja peetakse portselanilaata. 

Rannarahva festivali programmi leiab siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles