Hiina mees kasvatas kaks aastat koerte pähe haruldasi karusid

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlane, kes ostis enda teada kaks koerakutsikat, avastas lõpuks, et tegelikult olid tema lemmikloomadeks olnud ohustatud liigist aasia musta karu pojad
Hiinlane, kes ostis enda teada kaks koerakutsikat, avastas lõpuks, et tegelikult olid tema lemmikloomadeks olnud ohustatud liigist aasia musta karu pojad Foto: WGN-TV video ekraanitõmmis

Hiinlane, kes ostis kaks aastat tagasi enda teada kaks kutsikat, avastas lõpuks, et tegelikult olid tema lemmikloomadeks olnud ohustatud liigist karupojad.

Wang Kayui  ostis kutsikad ühelt vietnamlaselt kahe riigi piiril olevast banaaniistandusest. Ta toitis ja kasvatas kutsikaid nagu koeri. 

Kahtlus loomade hoopis teise päritolu kohta hakkas tekkima siis, kui kutsikad hakkasid üha suuremaks kasvama ja üha vähem koertele sarnanema.

Mees täheldas ka kutsikate jaoks ebatavalist käitumist nagu näiteks kanade murdmist ja söömist. Wang jätkas siiski oma hoolealuste toitmist ja vannitamist, teadmata, kui haruldased olid tema lemmikloomad.

Alles siis, kui Wang nägi infolehte ohustatud metsloomade kohta, sai ta teadlikuks, et oli ebaseaduslikult hoidnud oma kodus teise kategooria kaitsealust liiki – aasia musti karusid, vahendab Daily Mail.

Wangide pere otsustas karupojad anda üle kohaliku looduskaitse büroo ametnikele. Sealt toimetati loomad üle Yunnani metsloomade päästekeskusesse.

Päästekeskuse esindaja Feng Lingui teatas, et tegemist on kahe aasia musta karuga, kes on õde-venda ning et loomad on hea tervise juures. 

"Pet dogs" raised by Chinese man for 2 years turn out to be bears

How hard is it to distinguish between dogs and bears? It took a Chinese man two years to realize that the two "pet dogs" he'd raised are actually Asian black bears.

Posted by Xinhua News Agency on 2. juuli 2015. a.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles