Pärnus toimub õllefestival

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bier Brauchen Brass Band.
Bier Brauchen Brass Band. Foto: Erakogu

Sel laupäeval, 16. oktoobril korraldab Pärnu kuursaal esimest korda ürituse “Oktoobrifestival”, mille täidavad temaatiline muusika ja rohked võistlused.

“Enam pole vaja Pärnust kuhugi sõita, sest tore festival toimub siinsamas,” märkis kuursaali programmijuht Urmas Lass. “Kell 17 algava ürituse päeva- ja õhtujuht on Jaan Kirss, kellel on aastatepikkune kogemus korraldada õllemänge ja lustitada rahvast.”

Õhtu juhatab juba pärastlõunal sisse Pärnu-Jaagupi pasunakoor, mis pakub rahvale nii tantsuks kui kaasalaulmiseks valssi, polkat, tangot ja muudki. Laulavad Jaan Kirss ja Aado Kirsi. Orkestri puhkepauside ajal hoolitseb muusika eest DJ Riho Pruul.

Õhtune peaesineja on Bier Brauchen Brass Band.

“Tegu on õllevahu- ja praevorstihõngulise mehise jõuguga, mis on justkui segu trollidest ja Saksamaa “Oktoberfestist”,” iseloomustas Lass. “Bänd on esinenud põhjanaabrite oktoobrifestivalil juba üle 15 aasta.”

Kuursaal ootab esinema ka Pärnumaa taidlejaid.

Peale selle täidavad õhtut individuaalsed ja meeskondlikud võistlused. Valitakse “Kaunis õllekõht 2010” ja “Kange kannutaja 2010”, ent toimuvad ka “Kiire viiekas” ja “Kõrre võlu ja valu”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles