Prantslanna sai plätudes autojuhtimise eest 90 eurot trahvi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plätud
Plätud Foto: Vida Press

Möödunud nädalalõpul pidas Prantsuse politsei Toulouse`i lähedal kinni naise, kes juhtis autot, kandes rannajalatseid plätusid.

Naisele tehti sellistes jalatsites autojuhtimise eest 90 euro suurune trahv, edastab The Local.

Prantslanna kurtis, et trahv on sama suur kui paar korralikke kingi.

«Politsei pidas mu kinni, et kontrollida dokumente ning vaadati ka kabiini, kas kõik on korras. Kui naispolitseinik märkas, mis mul jalas on, ütles ta, et peab trahvi tegema. Ta lisas, et selliste jalatsite kandmine on auto juhtimisel keelatud, kuna plätud ei ole jalgade küljes kinni,» lisas naine.

Prantslanna sõnul arvas ta esmalt, et politseinik viskab ta üle nalja, kuid siis tutvustas talle 1. juulist kehtima hakanud karmimaid liiklusreegleid, mille kohaselt on plätud ja teised sellised jalatsid juhtimisel keelatud.

Liiklusküsimuste advokaadi sõnul ei keela Prantsuse seadus rannajalatsite kandmist autoroolis kategooriliselt, pigem on see soovitus. Kui neis jalatsites nähakse ohuolukorra tekitajat, siis saab trahvida.

Prantsuse liiklusseaduse kohaselt peab autojuht olema valmis reageerima igale ohule ning jalatsid ei tohi seda takistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles