Ghana Star Dance Company Hiiu Folgil ei esine

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Hiiumaa pärimusmuusikafestivalil, Viljandi Folgil, Tallinna Merepäevadel ja mitmetel teistel üritustel esinema pidanud Ghana Star Dance Company Eestisse tänavu ei tule. Saatkond keeldus viimasel hetkel viisade väljastamisest.

Hiiu Folk asendab reedel, 17. juulil, kell 20:15 Kassari Kiigeplatsil toimuma pidanud Ghana Stars Dance Company esinemise festivali ühe peaesineja, Daniel Wikslundi ja TULIPALO kontserdiga.

Ghana Star Dance Company 5-liikmelise esindusgrupi Eestisse kutsumise idee - ning nende Eesti tuuri kokkupanemise ja korraldamise taga on Annika Aavik, naine, kes ise korduvalt Ghanas käinud ja sealse kultuuriga lähemalt tuttav. Koos Hiiu Folgi ja Viljandi Folgiga saadeti rühmitusele ametlik küllakutse koos esinemiste ja töötubade täpse ajakava ning kinnitusega, et viie muusiku Eestisse tuleku kulud kaetakse küllakutsujate poolt.

«Hakkasime asju ajama veebruaris. Kuna Eestil Ghanas oma saatkonda ei ole, lähim suursaatkond asub Kairos, siis ajasime asju Saksa saatkonna kaudu. Kõik dokumendid olid korrektselt vormistatud ning saatkonnale kulleriga saadetud. Saatkonnast paluti järjest saata lisadokumente, kuni muusikute isiklike pangakontodeni välja. Möödunud reedel, 10. juulil tuli vastus, et viisasid ei väljastata,» selgitab Annika Aavik.

Siiski püüdis Aavik olukorrale leida lahendust:  «Saatkonnal puudub kohustus midagi põhjendada, aga olen nüüdseks palunud abi ka Eesti saatkonnalt Londonis- nemad tegid omakorda ekstra päringu Saksa saatkonnale, et saada selgust, mis juhtus. Abraham on korduvalt Euroopas käinud, küll Taani saatkonna kaudu. Kurb, et see suurepärane kultuurivahetusprojekt seekord olemata jääb.»

Hiiumaa pärimusmuusikafestivali peakorraldaja Astrid Nõlvak väljendab samuti oma siirast kahjutunnet juhtunu üle: «Ghana Stars Dance Company oli väga oodatud meie tänavust programmi rikastama. Festivali tänavune peateema,  «Lauluga läbi aja» kõnetab inimesi kõikjal maailmas- Ghana muusikud oleksid festivalile toonud tükikese oma traditsioonilist pärimust ning rikastanud meie maailmapilti.»

«Daniel on Hiiumaal mitmeid aastaid käinud ja väga armastatud festivalipubliku poolt. TULIPALO-ga on nad festivalil esimest korda. Nende muusika on kaaskiskuv, mitmekülgne ja tantsuline ning ansambel on kindlasti seda väärt, et neid kahel õhtul järjest kuulata,» ütleb Astrid Nõlvak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles