Statistika: eestlased kuulasid jaanikuul erandlikult palju kohalikku muusikat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Born representing Estonia performs the song 'Goodbye To Yesterday' during the final of the Eurovision Song Contest in Austria's capital Vienna, Saturday, May 23, 2015. (AP Photo/Kerstin Joensson)
Elina Born representing Estonia performs the song 'Goodbye To Yesterday' during the final of the Eurovision Song Contest in Austria's capital Vienna, Saturday, May 23, 2015. (AP Photo/Kerstin Joensson) Foto: SCANPIX

Maailma suurima veebipõhise muusikateenuse Deezer statistika kohaselt kuulasid eestlased juunis enim Elina Borni värsket plaati ning esikümnes oli tavatult palju kohalikke artiste.

Eestis Deezerit esindava Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul oli nii Eesti, Läti kui Leedu juuni edetabelis rekordarv kohalikke artiste. «Eesti edetabelis olid kümnest kuus, Lätis seitse ning Leedus viis artisti kohalikud.»

«Ka jaaninädala kuulatuim artist oli Eestis Elina Born ja statistika näitab, et just sel ajal otsisid eestlased välja oma vanad peoõhtu lemmikud nagu Smilers ja Curly Strings,» ütles Aron.

Eestlaste poolt enimkuulatud muusikaalbumid juunis:

1. Elina Born – Elina Born

2.- 3. Ed Sheeran – x

2.- 3. Smilers – XX Vol. 1 

4. Genka – Genka/Paul Oja

5. Põhja-Tallinn – Per aspera ad astra

6. Beyonce – Beyone

7. Curly Strings – Üle ilma

8. Scooter – 20 Years of Hardcore

9. Ott Lepland – Siinpoolne

10. Eminem – Curtain Call

Juunis maailmas enimkuulatud muusikaalbumid:

1. Ed Sheeran – x

2. Romeo Santos – Formula, Vol. 2

3. Muse – Drones

4. Florence + The Maschines – How Big, How Blue, How Beautiful

5. Sam Smith – In The Lonely Hour

6. Ariana Grande – My Everything

7. Drake – If You’re Reading This It’s Too Late

8. Various Artists – New Wave

9. Mumford & Sons – Wilder Mind

10. Adele – 21

Deezer on 35 miljoni muusikapalaga maailma suurim veebipõhine muusikateenus, millel on 16 miljonit aktiivset kasutajat 186 riigis. Deezeril on Eestis enam kui 40 000 registreeritud kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles