Video: Tallinna Merepäevadel astuvad üles kolmed elevandid. The Pink Elephant

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Merepäevad ei tähenda ainult merd ja uusi teadmisi laevanduse vallas. Nende omandamise vahepeale on kokku pandud ka muusikaline programm, mis koondab igat masti artiste ja muusikalisi žanre alates ooperi ja lõpetades pärimusega. 

Oluline on ka ära mainida, et sel aastal esineb festivalil kolme sorti elevante: Kriminaalne elevant tsirkusestuudio Folie etenduses, Elephants from Neptune laupäeval Vanasadama laval ja The Pink Elephant, kes astus üles festivali avapäeval ning tuli kohale Lätist. Mis nende elevantidega küll on? Kuidas põhjendavad nimevalikut lõunanaabrid The Pink Elephant?

Nimevalik pole muidugi ainus põhjus, miks The Pink Elephant’il peatuda. Selleks on siiski nende looming, millesse põimitud jazzi, bluesi, veidi reggaet, mõnikord natuke bossa novat ja psühhedeeliat. Koosseis pole Eestile ka võõras: roosad elevandid on üles astunud Tallinn Music Weekil ning kevadel teinud siin plaadiesitlustuuri, tutvustades oma debüütalbumit “Mellowing”.

Põgusas vestluses tehti juttu hommikul Tallinnat raputanud ilmast, mis poistele alguses isegi rõõmu pakkus; jutuks võeti bändi bassisti tagasitulek Dubaist, kus ta leiba teenis ning ansambli esinemisplaanid Eestis. Selgub, et bänd on sel suvel üles astumas veel ka Pärnus.

Ühes intervjuus on poisid maininud, et esimese albumi väljaandmine, on kui džunglist väljumine. Muusikud siiski ütlevad, et tunne on ikka, nagu veedaks nad seal aega edasi, sest bändi jaoks on hetkel päris palju toimumas. Koosluse nimevalik tuleneb aga sellest, et elevandi kasutamine bändi nimes on lihtsalt sobilik, roosa seevastu tõmbab tähelepanu nagu erksad reklaamid tänavapildis.

Bändi muusika on väga mitmenäoline. Muusikute sõnul võibki tulemus olla eriilmeline, sest kokku saadakse armastusest muusika vastu ja loodav on selle tulemus, žanrid ei mängi siin mingit rolli. 

Kes Tallinna Merepäevadel The Pink Elephanti kontserdi maha magas, sellel on võimalik kohtuda koosseisuga pühapäeval Positivusel.

Tutvu lähemalt bändiga video vahendusel ja otsi üles nende muusika!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles