XXIII Viljandi pärimusmuusika festival programmis on esmakordselt elektroonilise maailmamuusika ööklubi Folk Factory

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Folk 3. päev
Viljandi Folk 3. päev Foto: Muumi

Tulenevalt festivaliteemast «Vabadus» ja olukorrast muusikamaastikul, kus elektrooniline maailmamuusika saab järjest rohkem tähelelepanu ja mänguaega raadiotes, saab tänavusel festivalil osa kahel ööl toimuvast mahukast ööklubiprogrammist. Lennukitehase kahes saalis toimuv tantsulise maailmamuusika ööklubi leiab aset reede ja laupäeva öösel ning üles astuvad DJ-d, erinevad live-projektid ja plaadikeerutajate-pärimusmuusikute koostööprojektid.

Plaadimuusika eest hoolitsevad praktiliselt kõik kohalikud maailmamuusikat mängivad DJ-d – nii rühmituse Maailmamustrid liikmed kui Raadio2 saate Etnokonservid saatejuhid. Lisaks nimesid, kelle muusikavalikus tavapäraselt maailmamuusikat nii tihti ei kuule, aga Lennukitehases  spetskavadega esinevad – näiteks San Antonio ja Heidy Purga. Muusikutest kuuleb koos DJ-dega mängimas Cätlin Mägi (projektis Ju-Ju) ja Kulno Malvat (koos Harl:Etnoga). Mõlema öö tipphetkedeks on aga žanri absoluutsed tippnimed Prantsusmaalt – DJ Greg de Villanova ja DJ-duo Acid Arab.

Greg de Villanova on oodatud DJ nii Brasiilia samabafestivalidel kui maailmamuusikamessi Womex ametlikel järelpidudel. Plaadikollektsionäärina on ta muusikavaliku ampluaa lai, ulatudes jazzist hiphopini, Viljandis teeb ta aga tantsulise maailmamuusiikaga ringi peale tervele planeedile. Djde-produtsentide duo Acid Arab on vahest hetke tuntuim nimi maailmamuudsika DJ-de seas. Miksides kokku araabiamaade pärimusmuusikat acid house ja technoga on nende setid ühtaegu nii tantsulised kui näitavad hästi kuhu see valdkond arenemas on.

Folk Factory reedene programm SIIN!

Folk Factory laupäevane programm SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles